Proteste și huiduieli la vama Albița – „contrabandiștii cu găini și vin de casă” doresc undă verde

0
161

Carnea de găină și vinul de casă, care ceva vreme în urmă făceau deliciul moldovenilor care muncesc în afara republicii, astăzi au devenit produse de „contrabandă” și, implicit, sunt oprite la vamă. Altfel, fenomenul confiscării produselor alimentare a luat amploare și astăzi a culminat cu un protest și huiduieli la vama Albița.

Conform șoferilor care se ocupă cu transportarea coletelor în străinătate, pachetele care nu au însoțitor nu pot tranzita punctul vamal or, acest lucru este imposibil atâta timp cât nu orice cetățean are posibilitatea să meargă cu coletele sale peste hotare. „Regulile au fost înăsprite din luna noiembrie a anului trecut, iar timpul petrecut la vamă de un transportator de colete este de la 30 de minute până la 12 ore”. Pe o rețea de socializare, unul din șoferi  afirmă că, din România astfel de colete ajung în orice sare fără nici un fel de probleme.

La rândul lor, responsabilii de la vama Albița au declarat că procedează în baza unui acord cu partea moldovenească și respectă întocmai indicațiile primite.

Pe de altă parte, în situația creată au apărut două întrebări, la care sperăm să aflăm răspuns, în timpul apropiat: prima – cum transportatorii de colete trec vama moldovenească, dacă regulile sunt atât de stricte și a doua – care este soarta de mai departe a produselor confiscate de vameși?

 

 

 

 

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPicii, părinții și bunicii sunt așteptați duminică la Teatru
Articolul următorTest: Învîrte roate și vezi câte puncte obții!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.