Proiectul „Solidari cu persoanele social vulnerabile în perioada de criză energetică” a fost lansat la Soroca de „Casa Speranțelor” / VIDEO

0
661

Astăzi, 20 iulie 2022, la Soroca s-a dat start proiectului „Solidari cu persoanele social vulnerabile în perioada de criză energetică”, finanțat de Uniunea Europeană. Prin intermediul acestui proiect, Asociația Obștească Centrul de Asistență Socială „Casa Speranțelor”, și-a propus ca scop să contribuie la ușurarea impactelor socioeconomice negative provocate de criza energetică asupra persoanelor cu venituri mici din raionul Soroca.

În cadrul proiectului, vor fi organizate diferite activități, se vor oferi servicii de sprijin pentru circa 700 de persoane din diferite grupuri vulnerabile. De prânzurile calde la cantina socială din municipiul Soroca, vor beneficia 60 de persoane solitare și 30 cu venituri mici, prin rotație, câte 2 luni. Pentru alte 70 de persoane solitare și 16 familii numeroase în care cresc 114 copii, 130 familii în care sunt persoane țintuite la pat din raionul Soroca vor avea parte de distribuirea lunară a pachetelor cu produse alimentare. 105 persoane care sunt țintuite la pat, cu grad sever de dizabilitate, vor fi asigurați lunar cu pachete igienice și scutece. Vor fi asigurați cu câte 2 metri cubi de lemn de foc, alte 49 de persoane solitare din municipiul Soroca. La fel, toți doritorii vor avea parte și de consilieră socială și psihologică.

În rezultatul acestor activități se va îmbunătăți situația materială a grupurilor vulnerabile. Vor fi organizate 3 ateliere, la care vor participa în total 75 persoane. Eforturile comune vor aduce mai multă siguranță în casele oamenilor, care pe lângă ajutorul material, vor primi și susținere, consiliere, confirmare că organizațiile societății civile sunt alături de ei în această perioadă grea din viața lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.