Medicina căruntă din raionul Soroca

Un sfert dintre funcțiile de medic la Spitalul raional Soroca sunt vacante. O parte dintre acestea sunt cumulate de alți doctori. 30% dintre cei 81 de medici angajați sunt pensionari, mulți alții vor atinge vârsta pensionării în următorii ani. În același timp, majoritatea absolvenților Universității de Medicină “Nicolae Testimițanu” nu se grăbesc să se angajeze în spitalele din raioane, preferând să activeze în capitală. Administrația spitalului se descurcă cum poate, iar solicitările către ministerul de resort de a trimite medici la Soroca nu dau rezultate.

Aflați din ziarul “Observatorul de Nord” apărut astăzi, care funcții sunt vacante în cadrul Spitalului Raional Soroca; ce îi motivează pe acei puțini tineri specialiști să muncească în spitalul raional și cum văd situația medicii care au atins vârsta de pensionare.

Găsiți ziarul în oficiile poștale și la chioșcurile de presă.

Moldova plus sanatate logo

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.