Grigore Vieru — poetul divin al neamului nostru

0
281

Joi, 14 februarie, în gimnaziul Regina Maria s-a desfășurat activitatea extracurriculară „Grigore Vieru — poetul divin al neamului nostru”, în care s-a comemorat împlinirea celor 84 de ani de la nașterea poetului… Creația lui Grigore Vieru dedicată copiilor este inconfundabilă și te bucuri nespus când această recunoștință este exprimată de copiii setoși de poezii frumoase.

Astfel, elevii au cântat cântece și au recitat poezii dedicate mamei, patriei, limbii, naturii. Prin aceste versuri, elevii și-au demonstrat respectul față de opera lui, care este precum un soare ce ne încălzește sufletele, fiind o căldură în bezna nopții. Numele și chipul lui vor dăinui mereu în inimile noastre, iar versurile sale vor rămâne veșnic întipărite în mintea și în sufletul urmașilor săi. Asemenea oameni ca Grigore Vieru devin simboluri naționale, iar pentru faptul că El a luptat pentru independența și libertatea țării, noi, cetățenii acestui stat, rămânem profund recunoscători. De aceea, poetul ne-a îndemnat întotdeauna să păstrăm tot ce este viu.
La final, toți au plecat cu emoții de melancolie, dar și de mândrie, deoarece pe teritoriul țării au existat așa patrioți și oameni devotați, care într-adevăr și-au pus inima și sufletul pentru țara lor.

Baran Luciana, președinta Consiliului elevilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.