La Rudi s-a construit o punte de legătură între comunitatea locală și Observatorul de Nord

0
72

În cadrul proiectului „Educație mediatică pentru democrație”, implementat de Observatorul de Nord, susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID și sprijinit de Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews a avut loc o întâlnire a redactorului-coordonator al OdN, coordonatoarei Proiectului Tatiana Mitrofan cu reprezentanții societății civile din cea mai nordică localitate a raionului.

Cei prezenți, inclusiv primarul satului Iurie Marian au aflat din prima sursă cum ar putea fi construită o punte de legătură dintre redacția ziarului și comunitatea locală, o punte avantajoasă pentru ambele părți. Rolul de gazdă și l-a asumat doamna Eugenia Orghian, șefa bibliotecii sătești, care anterior a putut să creeze un nucleu de cititori, care au fost încurajați să participe activ la implementarea acestui proiect.

„Care sunt metodele și modalitățile de a scoate din anonimat localitatea? Cum pot fi făcute cunoscute personalitățile satului? Cum se scrie o știre? Сum se sesizează o problemă? Cum se identifică o problemă de ordin general? Cum se realizează o fotografie sau un filmuleț de la evenimentele care au loc în sat? Cum se pot utiliza aplicațiile propuse de ziar? Tatiana Mitrofan a dat răspunsuri exhaustive la acestea și alte întrebări, iar cei prezenți la întâlnire și-au manifestat interesul de a se implica în reflectarea vieții satului în toată splendoarea ei.

Amintim că în urma implementării proiectului se preconizează crearea unei platforme interactive de discuții și dezbateri pe marginea problemelor locale.

Dan AOLEI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.