Oamenii de la Nimereuca provocați să guste din munca reporterului

La 14 decembrie s-a desfășurat o sesiune de informare la biblioteca din Nimereuca. Participanții au aflat ce subiecte merită de a fi mediatizate și cum se scrie o știre. Prin exemplele concrete expuse de reporterii de la ziarul Observatorul de Nord ei s-au convins despre importanța promovării evenimentelor care au loc în localitatea lor.

“Jurnalistul cetățenesc este un termen nou pentru noi și comunitate. Sperăm să avem cât mai multe noutăți utile și interesante, pe care să le postăm. Cred că este important ca oamenii să se implice, să fie mai activi și să promoveze lucrurile frumoase”, spune Elena Graur, bibliotecară.

Participanții au fost îndemnați să fie creativi și să contacteze reporterii redacției, în cazul unor evenimente actuale și de interes public. Ei au fost încurajați să utilizeze aplicaţiile „Scrie știrea Ta”  și „Sesizează o problemă”, de pe site-ul observatorul.md, prin intermediul cărora pot sesiza redacția despre noutățile sau problemele din localitățile lor.

Citește: Jurnalismul cetățenesc promovat la Volovița

Menționăm că, în cadrul proiectului vor fi desfășurate instruiri în peste 10 biblioteci din raion. Prin intermediul bibliotecilor, care au rolul unor “punți de legătură” dintre cetățeni și reporteri, proiectul îşi propune să promoveze jurnalismul cetăţenesc, cu implicarea întregii comunități.

Citește: A fost lansat proiectul „Educaţie mediatică pentru democraţie”

Activitatea  a fost organizată în proiectului „Educaţie mediatică pentru democraţie”, susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID și implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.