Prima ședință din acest an a Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca a avut loc astăzi

0
141

Membrii coaliției au pus în discuție pe ordinea de zi patru subiecte: aprobarea componenței Coaliției Locale a Societății Civile din mun. Soroca; aprobarea Regulamentului Coaliției Locale a Societății Civile; alegerea Președintelui și a organizației care va îndeplini funcția de Secretariat.

Astfel din coaliție vor face parte organizații ale societății civile ce își desfășoară activitatea în municipiul Soroca, grupuri neformale de inițiativă ale cetățenilor, reprezentanți ai mediului academic și mass-mediei locale, activiști civici, membrii ai consiliilor de tineret, etc. Au fost înaintate patru candidaturi la funcția de președinte al Coaliției Locale a Societății Civile din mun. Soroca: Stela Babici, Ella Ursu, Valentina Jamba și Vadim Șterbate. Ella Ursu și Valentina Jamba s-au retras, iar din cei doi candidați rămași cele mai multe voturi le-a acumulat Stela Babici. Totodată a fost propus și acceptat ca CRT DACIA să îndeplinească funcția de Secretariat a Coaliției Locale a Societății Civile din mun. Soroca.

Acțiunea face parte din proiectul “PRO-DEM” implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Amintim că proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.