Membrii Societăţii culturale evreieşti s-au întâlnit cu un expert de la Chişinău

Joi, 18 augsut, un grup de membri ai Societăţii culturale evreieşti din Soroca, în frunte cu preşedintele Semion Vecsler au avut o întâlnire cu expertul Coaliţiei Antidiscriminare, avocatul Dumitru Russu. În cadrul discuţiei a fost abordată tema drepturilor omului şi diversităţii, iar cei prezenţi au adus mai multe exemple, când membrii societăţii au fost victime a unor tratări dubioase, din parte unor persoane cu funcţii de răspundere, incusuv. Expertul din capitală a răspunsul la întrebările participanţilor şi a exemplificat această tematică foarte actuală prin prezentarea unor imagini video foarte grăitoare.

Întâlnirea a fost realizată în cadrul proiectului „Eforturi consolidate ale mass-media în promovarea drepturilor omului şi diversităţii”, implementat de Asociaţia Presei Independente, cu suportul proiectului ”Susținerea Instituțiilor Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Omului (INPPDO), conform recomandărilor Comitetelor Convențiilor ONU și Revizuirii Periodice Universale (UPR)”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD) și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Dan AOLEI

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.