UE//// Eficientizarea energetică înseamnă reducerea pierderilor cu 35 la sută

0
20

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

Terminând analiza testărilor la instituțiile din teritoriul primăriei Burlănești, implementatorii proiectului „Eficientizare pentru buna educare” au venit cu recomandări pentru a înlătura neajunsurile și a îndeplini măsurile de eficientizare energetică a clădirilor și sistemelor de încălzit. Atât primarului, cât și managerilor de instituții le-au fost înmânate rezultatele testării cu fotografiile locurilor evidențiate cu camera de testare și recomandări pe termen scurt și termen mediu. În urma acestor recomandări primarul, Sergiu Balamutovschi, împreună cu managerii instituțiilor au înlăturat defectele de la panourile și utilajele electrice. Iar pentru eficientizarea clădirilor au transferat bani la furnizor pentru procurarea materialelor de termoizolare a pereților unei grădinițe. În rezultatul termoizolării pereților vor putea fi micșorate până la 35% pierderile de căldură și economisi combustibil. Tuturor participanților managerul proiectului, Grigore Musteață, le-a înmânat calendare pe anul 2021 cu pași de eficientizare energetică.

AO „Colaborare” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Eficientizare pentru buna educare” în satul Cuconeștii Noi, raionul Edineț, regiunea Nord. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.