Investiţii capitale în Soroca: opiniile cetăţenilor

0
81

251-OdN-090216logo_rubricaDupă ce am aflat părerile consilierilor locali privind cele mai importante şi realizabile investiţii capitale, demne de atenţia şi de “portmoneul” autorităţilor locale (vezi aici), am hotărât să aflăm şi părerea cetăţenilor la acelaşi subiect. Astfel, mai mulţi soroceni au propus viziunea lor despre problemele prioritare ale urbei, unele coincid cu cele ale consilierilor, altele nu. Vedeţi în continuare un “top trei” al locuitorilor or. Soroca.

150316-OdN-414NATALIA PISTREACOVANatalia Pistreacova
1. Amenajarea gunoiştei orăşeneşti şi salubrizarea oraşului, deoarece aceasta este faţa oraşului, ceea ce avem în prezent nu e altceva decât lipsa de respect faţă de natură şi în primul rând sănătatea noastră.
2. În or. Soroca lipseşte un centru de sănătate care ar presta servicii precum gimnastica curativă, terapia cu sunete, cu arome şi alte metode de prevenire şi profilaxie a mai multor boli. Trebuie să altoim în oameni modul sănătos de viaţă.
3. Reparaţia drumurilor, care nu sunt în starea lor actuală nici estetice, nici confortabile. Cu drumuri bune, oamenii ar economisi nervi şi bani pentru reparaţia maşinilor ce se defectează mai des prin gropi.

150316-OdN-413Migai GitlanMihai Gâtlan
1. Cheiul râului Nistru necesită o investiţie serioasă. Este o zonă foarte populară şi merită să aibă un aspect mai bun.
2. Reparaţia drumurilor. Zilnic circulăm pe strada Stroescu, un drum distrus complet, reparaţia acestuia nu trebuie amânată.
3. Ca locuitor al cartierul Planul Nou, îmi doresc soluţionarea problemei privind apeductul şi canalizarea în acea zonă, dar şi cea a conductei de gaze naturale.

150316-OdN-416TATIANA MURZACTatiana Murzac
1. Drumurile: e imposibil de mers deja atât în calitate de pieton, cât şi cu transportul public sau personal pe drumurile care ca şi cum au fost reparate recent.
2. Salubrizarea: e mare mizerie în oraş. Sunt şi coşuri în multe locuri, dar degeaba. Bineînţeles că şi oamenii sunt vinovaţi, aruncă gunoaiele unde vor. Totodată tomberoanele sunt arhipline şi nu sunt evacuate la timp, iar vântul împrăştie totul…
3. Apa: modernizarea reţelelor de aprovizionare cu apă şi asigurarea cu apă a populaţiei prin soluţionarea problemei datoriilor SA “Regiei Apă Canal” Soroca către furnizor, să nu ne pomenim fără apă în oraş.

150316-OdN-417VASILE-MITUVasile Mâţu
1. Cheiul râului Nistru este faţa noastră, a oraşului Soroca şi trebuie amenajat.
2. Îmbunătăţirea managementului deşeurilor şi salubrizarea oraşului, evacuarea gunoiştilor neautorizate de pe teritoriul urbei.
3. Stadionul orăşenesc necesită investiţii serioase, de mulţi ani nu s-a mai făcut nimic acolo. Stadionul se află într-o starea deplorabilă, cred că suntem pe ultimul loc după toate oraşele la acest capitol.

150316-OdN-412LUDMILA SOCHIRCaLudmila Sochircă
1. Salubrizarea oraşului: să fie curăţenie, străzile secundare tot merită atenţia autorităţilor, trebuie curăţate mai bine.
2. Reparaţia drumurilor secundare. După lucrările de reabilitare la apeduct drumurile au rămas deteriorate, spre exemplu, străzile Carpenco, Testimiţeanu.
3. Lipsa staţiei de epurare la fel este o problemă stringentă.

150316-OdN-409ANATOLII PROCOPIIAnatolie Procopii
1. Staţia de epurare, pentru că are legătură direct cu sănătatea oamenilor, flora, fauna şi starea ecologică a acestora. Totodată este vorba şi de imaginea oraşului nostru.
2. Gunoiştea orăşenească şi salubrizarea oraşului: este poluată atmosfera foarte tare, gunoiştea arde mereu, nu este bine din punct de vedere ecologic.
3. Problemele de infrastructură ale SA “Regie Apă Canal” Soroca, micşorarea pierderilor de apă, pentru care plătim noi, consumatorii.

150316-OdN-415Raisa-PlitocRaisa Plitoc
1. Crearea unui azil pentru maidanezi. Câinii fără stăpân sunt concentraţi prin parcuri şi pe terenurile de joacă, este periculos pentru copii. O soluţie umană şi actuală este investirea într-un azil special.
2. Gunoiştea orăşenească şi salubrizarea oraşului. Vrem să trăim într-un oraş curat.
3. Când ieşim în oraş, după câini şi gunoi, creează disconfort mirosul urât din cauza că nu avem staţie de epurare, aşa că aceasta problemă, după părerea mea, este pe locul trei.

150316-OdN-408Alexei CravetAlexei Craveţ
1. Staţia de epurare. Mirosul insuportabil, poluarea mediului şi imaginea proastă a oraşului sunt doar câteva efecte negative din cauza lipsei staţiei.
2. Drumurile, cred că acest subiect nici nu necesită multe comentarii.
3. Ca locuitor al oraşului, mi-aş dori să fie modernizat stadionul orăşenesc.

150316-OdN-418tatiana rudeiTatiana Rudei
1. Reparaţia drumurilor.
2. Crearea zonelor de odihnă mai complexe, pentru copii şi părinţi.
3. Staţia de epurare. Lipsa acesteia se simte tare, mai ales vara.

150316-OdN-411IONIon Pogorevici
1. Staţia de epurare, fiindcă e insuportabil mirosul urât din oraș şi din punct de vedere al ecologiei nu e normal ce se face.
2. Gunoiștea orăşenească: lumea simplă practic nu are unde duce gunoiul, gunoiştea orăşenească în starea actuală nu funcționează normal.
3. Cheiul trebuie amenajat, deoarece trebuie să aibă un aspect plăcut pentru cei care vor să se plimbe, pentru turiști şi locuitorii orașului.

150316-OdN-410GALINA LUPUGalina Lupu
1. Trotuarele sunt o mare problemă, mulţi oameni şi-au fracturat picioarele din cauza stării în care se află acestea.
2. Problema lipsei staţiei de epurare în oraşul Soroca trebuie rezolvată fără amânare.
3. Susţin proiectul de reconstrucţie a lacului Ivancea, trebuie să fie şi zone de odihnă pentru populaţie.

+ vse disclaimeri proecta BANII PUBLICI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.