Produs de Soroca: CRT DACIA

0
75

La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului Produs de Soroca, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. Iarmarocul „Produs de Soroca” se va desfășura împreună cu Festivalul de muzică populară „Victor Postolachi”, așa că agenții economici din raion își vor prezenta produsele pentru oaspeți și soroceni, iar orchestrele din nordul Republicii Moldova vor veni cu muzică bună. Invitat de onoare este Nicolae Botgros și Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”. Observatorul de Nord continuă să prezinte agenții economici care vor participa la iarmaroc. Organizator — Consiliul Raional Soroca, parteneri — Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie (filiala Soroca) și Primăria municipiului Soroca.

CRT DACIA

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA este o organizație neguvernamentală, fondată și înregistrată în 2003, cu un palmares de peste 60 de proiecte implementate la nivel local, regional și național. Este membrul Consiliului Raional de Participare și deține secretariatul al acestei structuri asociative ale organizațiilor neguvernamentale din raionul Soroca. La fel asociația este membrul Coaliției Naționale ”Viața fără Violență în Familie” și a Rețelei Naționale ale Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor din Republica Moldova. Centrul DACIA este primul care a lansat în Moldova conceptul centrelor de tineret și l-a dezvoltat ca un model de succes în domeniul implementării politicilor de tineret. La nivel de promovare a drepturilor femeilor, Centrul DACIA pe parcursul anilor a realizat proiecte axate atât pe abilitarea fetelor și femeilor tinere, promovarea egalității gender, stimularea participării grupurilor marginalizate de femei în procesele de luare de decizii. Un grup focusat al organizației l-au constituit fetele și femeile tinere, inclusiv partea feminină de etnie romă. Organizația are funcțional un serviciu de găzduire, care acordă tinerilor, în special fetelor aflate în situații de risc, suport sub formă de oferirea spațiilor gratuite și protejate de trai pentru o perioadă necesară pentru integrarea socială și profesională. Centrul DACIA, începând din anul 2018, a lansat un program de consolidare a rolului și implicării Consiliilor de Elevi din cadrul a 4 licee din Republica Moldova, cu un accent sporit pe procesul decizional la nivelul instituțiilor de învățământ și cu respectarea prevederilor din Codul Educației. În raport cu Consiliul Raional Soroca, Centrul DACIA din 2017 și-a extins acordul de cooperare și are filiale în Căinarii Vechi, Rublenița și Vărăncău.


Articolul precedentProdus de Soroca: BC Moldova Agroindbank SA
Articolul următorAna BEJAN: „Femeile sunt agenți siguri ai schimbării!”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.