Produs de Soroca: BC Moldova Agroindbank SA

0
209

La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului Produs de Soroca, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. Iarmarocul „Produs de Soroca” se va desfășura împreună cu Festivalul de muzică populară „Victor Postolachi”, așa că agenții economici din raion își vor prezenta produsele pentru oaspeți și soroceni, iar orchestrele din nordul Republicii Moldova vor veni cu muzică bună. Invitat de onoare este Nicolae Botgros și Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”. Observatorul de Nord continuă să prezinte agenții economici care vor participa la iarmaroc. Organizator — Consiliul Raional Soroca, parteneri — Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie (filiala Soroca) și Primăria municipiului Soroca.

BC Moldova Agroindbank SA

BC Moldova Agroindbank SA a fost fondată pe 8 mai 1991. În acest timp, MAIB a pus accentul pe deschidere, credibilitate reciprocă şi onestitate în relaţiile cu clienţii, pe calitatea produselor, serviciilor şi a sistemului de deservire. Astăzi, Moldova Agroindbank este privită ca un pilon al sistemului bancar din Republica Moldova, lăsând amprente vizibile în evoluţia acestuia şi deţinând poziţiile de top după volumul de active, credite şi depozite ale persoanelor fizice. În anul în care Republica Moldova şi-a declarat independenţa a fost creată banca cu numele BC Moldova Agroindbank SA, la baza căreia a stat reorganizarea Reprezentanţei din Moldova a Băncii Agroindustriale a URSS. Banca obţine licenţa pentru desfăşurarea operaţiilor bancare, inclusiv în valută străină. MAIB, fiind orientată, în special, spre businessul agroindustrial şi-a lărgit gama de servicii prestate şi obţine treptat statutul de bancă universală. Moldova Agroindbank a semnat şi primul acord cu BERD privind valorificarea unei linii de credit în sumă de 20 mil. dolari, destinată susţinerii businessului mic şi mijlociu. Reţeaua fizică a băncii atinge cifra de 104 sucursale agenţii, 214 bancomate, 3025 de POS — terminale, 5 centre nonstop de autoservire bancară şi 37 de zone de autoservire. Banca îşi fortifică poziţiile, deţinând cota de 26.3% la active, 28.7% — la credite, 27.8% — la depozite. În 2016, Moldova Agroindbank a lansat un proces amplu de transformare într-o bancă modernă, orientat spre optimizarea, centralizarea şi automatizarea proceselor de afaceri, sporirea eficienţei şi calităţii deservirii clienţilor. MAIB este lider incontestabil pe piaţa bancară, ocupând poziţia de top în clasamentul eficienţei bancare. O atenţie sporită a fost acordată şi proiectelor de caritate, în ultimii 5 ani fiind extinsă gama acestora: ”Burse de Merit” şi ”Burse de merit pentru tinerii din familii defavorizate”. Banca sponsorizează festivalurile ”Maria Bieşu”, ”Două inimi gemene”, Comitetul Naţional Olimpic etc.


Articolul precedentRepublica Moldova: MICA CENUȘĂREASĂ LA MAREA INAUGURARE DE LA KIEV
Articolul următorProdus de Soroca: CRT DACIA
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.