Președintele raionului și primarul orașului Călărași au fost reținuți

0
52

 Președintele raionului Călărași, primarul orașului și un șef de direcție al Consiliului raional au fost reținuți, astăzi dimineață, de către oamenii legii într-un dosar instrumentat de Procuratura Anticorupție în comun cu CNA, scrie moldpres.md

Potrivit Procuraturii Anticorupție, funcționarii sunt cercetați în cadrul mai multor cauze, pornite pe fapte de corupție. Astfel, conform materialelor cauzei, aceștia sunt suspectați de fraudarea achizițiilor publice, dar și de alte abuzuri, comise în anul trecut.

În 2022, bănuiții ar fi creat o schemă de favorizare a unor agenți economici în schimbul unor bunuri, avantaje și mijloace bănești ce nu li se cuveneau. Prin urmare, pentru încheierea contractelor de achiziții publice, dar și pentru recepția lucrărilor, funcționarii ar fi perceput un comision de circa 10-15% din valoarea acestor contracte. Cel puțin 10 cazuri de fraudare a achizițiilor publice, au fost depistate în cursul investigațiilor, iar beneficiar efectiv al uneia dintre companiile implicate în schemă ar fi însuși primarul orașului Călărași.

Totodată, în aceleași cauze sunt investigate și fapte de corupție, săvârșite de alți angajați publici, inclusiv din subordinea Ministerului Finanțelor, care ar fi acceptat și primit mită pentru a nu reflecta încălcările, relevate în timpul unui audit financiar, efectuat la primărie.

În dimineața zilei de astăzi, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 29 de percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele persoanelor respective. De la fața locului, au fost ridicate mai multe probe și sume de bani. Președintele raionului, primarul orașului Călărași, dar și un șef de direcție al Consiliului raional au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentTrei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Drochia
Articolul următorRomânia: Peste 1.200 de litri de vin și 200 kg de carne, găsite în coletele moldovenilor / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.