Presa Internațională despre Adunarea “Moldova Europeană”

0
217

Adunarea „Moldova Europeană“ din Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, a fost intens mediatizată. În timp ce presa europeană a pus accent pe aspirațiile occidentale ale moldovenilor, presa rusă a evidențiat mesajele antiguvernamentale de la mitingul organizat de Partidul Politic ȘOR în trei orașe, scrie radiomoldova.md

Platforma Digi.24 a remarcat că „zeci de mii de oameni sunt în stradă ca să susțină drumul european al Republicii Moldova“ și că „obiectivul Republicii Moldova este, ca până cel târziu în 2030, să fie în Uniunea Europeană“.

Euronews.ro a scris că, în timp ce “La Chișinău se vorbește de aderarea R. Moldova în UE până în 2030, la mitingurile proruse se cere referendum”. În material se menționează că Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a reconfirmat sprijinul Uniunii Europene pentru aspirațiile Republicii Moldova de a adera la blocul comunitar“*.

Ziarul italian La Repubblica, a remarcat că “ zeci de mii de oameni s-au adunat în capitala fostei țări sovietice pentru a proclama aspirațiile europene împotriva Rusiei. Republica Moldova vede intrarea ei în UE ca singura garanție de a nu fi următoarea țintă pentru Rusia”.

Redacția cehă ”current time” menționează că “în urma mitingului de la Chișinău a fost adoptată o rezoluție. Se spune că Republica Moldova depune efort să fie parte cu drepturi depline a Uniunii Europene”.

Totodată, agenția oficială rusă TASS a scris că, potrivit declarațiilor Președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, Republica Moldova este pregătită să devină membră a Uniunii Europene, așa că negocierile privind aderarea sa la UE ar putea să înceapă cât mai curând posibil.

Articolul precedentLa mulți ani Nicolae, Nicolete și Nicoline ! Hai la hram în 8 localități din raionul Soroca !
Articolul următorO familie a plecat din Franța cu o căruță trasă de un măgar și după 2 ani au ajuns în România. Care este destinația și de ce au ales această călătorie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.