Gospodinele își doresc să își surprindă familia cu preparate deosebite mai ales la final de săptămână. Multe dintre doamne își doresc să pună pe masă rețete cât de cât sănătoase în special pentru cei mici, dar încalcă puțin această regulă în zilele de weekend.
Rețetă de pizza cu cartofi: ai nevoie de trei ingrediente
Din ce în ce mai multe gospodine se gândesc la modul în care ar putea să îi surprindă pe cei dragi. Cele mai multe țin un regim strict pentru cei mici din casă care trebuie să consume mai ales un castron de ciorbă la ora prânzului. Cu toate astea, ele încalcă regulile în zilele de weekend, atunci când îi premiază pe aceștia cu preparatele lor preferate.
Poți să gătești ceva deosebit și mai consistent, dar și destul de sănătos și să îi păcălești foarte simplu. Mai exact, poți să prepari blatul din cartofi, făină și praf de copt. Acestea sunt singurele ingrediente de care ai nevoie pentru baza de pizza pe care vrei să o faci.
Concret, fierbe cartofii ca pentru piure și adaugă jumătate din cantitatea lor de făină. Omogenizează foarte bine alimentele și adaugă la final praful de copt. Amestecă iar pentru cel puțin 5-10 minute, ulterior lasă coca la rece cel puțin 15 minute. Scoate aluatul și încearcă să întinzi o foaie groasă de un centimetru. Nu uita să dai cu făină pe blatul de bucătărie pentru ca acesta să nu se lipească și să se rupă.
Ce trebuie să faci?
Poți pune deasupra ce ingrediente extra îți dorești, dar cel mai bine este să o păstrezi cât mai aproape de rețeta originală italiană care conține: sos de roșii proaspăt făcut, busuioc proaspăt și mozzarella. Cu toate astea, poți să încerci fără griji și alte rețete cu topping-uri diverse după bunul plac al familiei.
Cu siguranță cei mici îți vor cere pe ea șuncă slabă, ciuperci, măsline, mult cașcaval și ketchup. Experții îți recomandă ca indiferent de ce ingrediente pui deasupra să lași blatul să se coacă cel puțin 10-15 minute, iar mai apoi să scoți tava din cuptor și abia ulterior să adaugi topping-urile.
Este important ca aparatul tău electrocasnic să fie încălzit deja în momentul în care bagi preparatul la copt. De asemenea, este recomandat și să lași pizza să se răcească măcar 3-4 minute înainte să o tai.
sursa: playtech.ro