Persoanele vaccinate au verde pentru Republica Moldova

0
54
Foto: pixabay.com

Astăzi, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a  luat o decizie foarte importantă  pentru persoanele care vin în Republica Moldova – acei care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 vor intra pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.

Pe de altă parte, cei care nu dețin un astfel de act vor respecta toate regulile stabilite. Anterior, reprezentanții Ministerului de Interne au declarat că mulți moldoveni care revin în țară din străinătate completează intenționat greșit fișa epidemiologică sau chiar refuză să ofere aceste date. ”Asta arată că nu toți cetățenii sunt pătrunși de simțul responsabilității. De aceea, îndemn toți cetățenii să respecte măsurile de protecție stabilite de specialiști. În cazul în care au fost plasați în autoizolare – să respecte regimul, în caz contrar vom fi nevoiți să aplicăm sancțiunile în vigoare”, a menționat Sergiu Golovaci, secretarul de stat al Ministerului de Interne.

 

Articolul precedentO soroceancă a câștigat Marele premiu la un concurs de fotografie
Articolul următorCum se încălzesc sorocenii? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.