Părinții în rol de pedagogi la Volovița

0
75

La 4 octombrie, în Gimnaziul ”Alexandru Lupașcu” din Volovița a fost sărbătorită Ziua Profesorului. În această zi orele au fost predate de către părinți și elevi, iar pedagogii au fost în rol de elevi, formând pentru o zi clasa a X-a și avându-l ca diriginte pe Dorin Coțaga, elev al clasei a VIII-a. Cei nouă părinți care au predat câte o oră în fiecare clasă spun că s-au pregătit intens pentru a ieși în fața elevilor, accentuând faptul că munca unui profesor presupune un efort considerabil și cunoștințe temeinice în domeniu. Sărbătoarea a culminat cu evoluarea orchestrei prezidențiale ”Doina Armatei”, concert organizat pentru toate cadrele didactice din comună de către Primăria Volovița.

Lilia Nitrean, părinte (pentru o zi a fost în calitate de profesor):
În acest an am avut ocazia ca pentru 45 de minute să fiu și eu în calitate de profesoară în clasa a treia, alături de elevii acestei clase am avut niște emoții ce mi-au copleșit sufletul și mi-au adus aminte de anii frumoși petrecuți în același gimnaziu. A fost o experiență frumoasă și foarte interesantă, cred că am făcut față acestei provocări și m-am convins încă o dată câtă responsabilitate și răbdare stă pe umerii acestor bravi pedagogi. La mulți ani, dragii noștri profesori!

Ana Oberneac, președinta Consiliului de Elevi (pentru o zi a fost în calitate de director):
În rolul de director m-am simțit bine, dar am înțeles că, de fapt, un om ce deține această funcție este o persoană cu foarte multe responsabilități. Nu este atât de ușor pe cum pare, un director trebuie să aibă mereu pregătit un bagaj de răspunsuri pentru diferite întrebări și rezolvare pentru orice situație apărută. Timp de o zi a fost ușor să mă aflu în această funcție, am avut mii de emoții, teamă ca nu cumva să greșesc, dar am înțeles cât de frumos este să fii profesor. De aceea vreau să le mulțumesc tuturor profesorilor care depun o muncă enormă zi de zi pentru a ne educa și învăța pe noi, copiii. Sunteți demni de toate laudele, iubiți profesori!

Acest articol este realizat în cadrul Centrului de Jurnalism al gimnaziului ”A. Lupașcu” (Volovița) și rezultă din proiectul „Jurnalismul cetățenesc — curaj și implicare, dorință și responsabilitate”. Acest proiect este implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Opiniile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.