O vacă și o fântână – atâta își dorește un băiat de 13 ani…

0
155

  Paul este puștiul care a impresionat o țară întreagă după ce a spus plângând că-și dorește o vacă și o fântână. Povestea din spatele imaginilor care au făcut înconjurul României îți provoacă fiori pe șira spinării.

Viața bate filmul. Paul Corduneanu provine dintr-o familie numeroasă. Mai are încă 6 frați și o mamă care se luptă zilnic să le ofere un trai decent. Opt suflete trăiesc doar din alocații, fiindcă mama abia face față treburilor casnice, iar preocuparea ei esențială sunt copiii, încercând să îi educe cât mai bine. Singura lor dorință a fost să aibă o vacă și o fântână. Banii nu le mai ajungeau ca să își cumpere, iar apa o cărau de la câțiva km, până își făceau bătături în palme.

Paul a impresionat o țară întreagă după ce a spus plângând că-și dorește o vacă și o fântână. Iată povestea din spatele imaginilor care au făcut înconjurul României

Petronela Corduneanu locuiește în comuna ieșeană Trifești și are 34 de ani. Aceasta încearcă să se îngrijească de copilașii săi așa cum poate. Încă de când au apărut aceștia în viața ei a făcut sacrificii enorme, încercând să se descurce singură în condiții optime. Totuși, în acest moment au ajuns în pragul disperării și sunt obligați să trăiască în niște condiții inumane. La școală merg Magda Elena, în vârstă de 14 ani, Paul, în vârstă de 13 ani, Ina Cătălina, de 10 ani, Eva și Denisa, care au 7 ani. Acasă cu mama stau doi copilași, Toni, care are 2 ani, și Medeea, de numai două luni.

„Am avut o viață grea, dar mereu am încercat să le ofer o viață bună. Nu am reușit, însă am avut grijă de ei așa cum am putut. Au fost prioritatea mea. Tatăl lor ne fugărea și în plină iarnă de acasă și dormeam în coteț la porci sau prin odăile părăsite de prin sat. A fost cumplit. Înghețam de frig și mă dezbrăcam ca să îi învelesc pe ei. Mă bătea până mă învinețea. Am ales să plec în urmă cu 3 ani. Am luat copiii și o pungă de haine și nu știam unde voi ajunge. Am căutat o casă, unde să pot sta și să muncesc să plătesc o chirie. Am găsit prin preot această locuință, unde stau acum. Încercam să ne menajăm așa cum am știut.

Mă ajutau și cei mai mari și ne îngrădeam. Acum, ni s-a îndeplinit cel mai mare vis. Am primit o văcuță și o fântână. Era greu înainte, dar nu ne plângeam. Mulțumeam zilnic că avem unde pune capul pe pernă și nu ne dă nimeni afară pe vânt, pe ploaie și pe ninsoare. Căram apă cu bidoanele de la pod. Ni se făceau urme în palme și făceam opriri bune. O zi ne-o alocam doar pentru a aduce apă. Iar copilașii mereu îmi cereau lapte. N-aveam bani să le cumpăr și rămâneau cu dorința de a mânca. Iar Paulică mi-a tot spus: «Oare cum să facem, mamă, să avem o vacă?». Eu îi explicam că nu ne permitem să cumpărăm una. Uite că Dumnezeu a avut grijă de noi”, povestește cu lacrimi în ochi Petronela Corduneanu, mama copiilor.

overlay-clever

Petronela Corduneanu: „A zis că vrea să învețe să ajungă un om mare. Vrea să demonstreze că se poate”

Dintre toți copilașii, Paul este cel mai vorbăreț. Acesta i-a spus mamei lui că vrea să învețe cât mai mult, pentru a-și face un rost în viață și să demonstreze tuturor că poți ajunge acolo unde vrei și fără a avea atât de mulți bani. El se bucură zilnic de viața pe care o are, deși nu trăiește în lux.

„El și-ar dori și un telefon, dar nu e o prioritate pentru el. Mai vede pe la alții și el asociază cu școala. Ar vrea să caute pe internet și să afle cât mai mult. Însă înțelege că nu se poate și se bucură zilnic, mulțumind tuturor pentru viața pe care o are. Nu e lux, trăim într-o odaie, dar fac curat și aerisesc mereu. Suntem cu văcuța și câteva găini prin curte, bucurându-ne de un copac și de noi, ca și familie. El vrea să învețe să ajungă un om mare. A zis că vrea să demonstreze că se poate să ai o meserie bună și fără a avea mulți bani. Să-l ajute Dumnezeu. El este ambițios”, mai spune femeia.

Reporterii BZI au încercat să discute și cu reprezentanții asociației care se ocupă de caz, însă aceștia au fost rezervați în a oferi detalii. Astfel, pornind de la cazul lui Paul, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe băiețelul care și-a dorit o vacă și o fântână să depășească momentele dificile. Cei care doresc să le întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

SURSA: bzi.ro

Articolul precedentPentru astăzi și următoarele șase zile meteorologii au emis o alertă meteorologică
Articolul următorUn copil de doi ani a căzut de la etajul opt și acum se află, în stare gravă, în Secția reanimare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.