O familie fericită este o familie unită

0
552
sursă: pixabay.com

Cu toți avem în minte ideea unei familii de vis. Vom putea avea o familie perfecta pe care ne-am dorit-o? Dar poate că nici nu e nevoie. Pentru că putem fi fericiți cu familie imperfectă.

Dincolo de canoanele perfecțiunii pe care le putem avea în minte, familiile bune nu sunt întotdeauna fericite, așa cum ne arată în televiziune, în filme sau în reclame. Cred ca cel mai important motiv care face ca familiile sa fie nefericite este faptul ca oamenii aleargă tot timpul după bani.

De mici am fost deprinși că familia ideală înseamnă o mama gospodină, un tată care lucrează până târziu, doi sau mai mulți copii, o pisică și un cățel. Duminici în care verișorii și rudele apropiate vin în ospeție și desigur vacanțele frumoase la bunici. Viața familială este frumoasă atunci când este bazată pe iubire și stimă reciprocă, înțelegere, încredere…Dacă nu există toate acestea, căsnicia e un haos! În zilele noastre femeile încearcă să câștige un venit ca bărbatul, să arate modern și atrăgător ducând în spate un bagaj de griji și nevoi. Nu există relații fără tensiuni și conflicte, greutăți și neînțelegeri, răbufniri și stres, orgolii și frustări. Fiecare din noi are viziunea sa despre ideal și reguli. Înfruntați împreună toate problemele și neînțelegerile. Atunci când te căsătorești promiți că vei fi la bine și la rău. Nu lua decizii singur, ci împreună. Orice moment în viață e mai ușor să-l ocolești împreună. Cel mai des în timpul certurilor aprinse cuplurile se amenință cu divorțul. În momentele tensionate încearcă să calmezi și să fii mai tolerant cu partenerul. Pentru a fi fericiți în e nevoie să faci eforturi, surprize mici și să nu uităm cât mai des de vorbe frumoase și dulci. Investește timp în care să lași deoparte telefonul, televizorul și alte distracții. Te dedici total celor dragi, îi asculți și le arăți că într-adevăr îți pasă prin ce trec, ce simt. Petreceți timpul privind un film sau faceți o plimbare în aer liber. Împarte treburile casnice, atribuiți fiecărui un rol îl va face să se simtă util. Chiar și copiii pot ajuta la treburile casniceÎn cele din urmă, putem spune că cele mai bune familii sunt cele în care toată lumea se simte parte dintr-un întreg.

În cuplurile fericite, partenerii sunt familiarizați cu lumea celuilalt, își amintesc de evenimentele importante în viată fiecăruia, se interesează în mod constant de viață și sentimentele celuilalt, își cunosc preferințele, aspirațiile și îngrijorările. Relațiile reușite nu se construiesc peste noapte și necesită atenție și efort și fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea pentru capătul lui de relație. Pentru eșecul unei relații, rareori doar unul dintre parteneri este responsabil, iar lucruri simple precum cele prezentate  mai sus pot  avea un impact pozitiv asupra acesteia.

Articolul precedentFamiliile cu mulți copii își pot primi îndemnizațiile
Articolul următorFC Visoca „bate măr” outsiderul, 5 – 0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.