”Nu e târziu niciodată…” Ce-și dorește Petre Popa la 60 de ani…

0
260

7 mai 2018. Este vremea când orașul e cuprins de aroma florilor de salcâm. Teatrul ”Veniamin Apostol” din Soroca își are ușile deschise ca în fiecare zi de lucru. Totuși, ziua este una specială. 60 de primăveri a împlinit directorul teatrului, Petre Popa. Îl găsii pe poet înconjurat de prieteni apropiați, dar în aceeași atmosferă de geneză a frumosului, cu același entuziasm și gânduri de viitor.
Sărbătoare este atunci când reușește să-și vadă visele împlinite. Am selectat aici câteva frânturi aleatorii din gândurile rostite azi de dumnealui. Oare ce-și dorește Petre Popa la 60 de ani?
– ”În primul rând să zic și mâine, când vor fi 60 și o zi, că sunt gata să pornesc de la început orice, chiar și construcția unui teatru. Dar cel mai mult mi-aș dori ca cele două nepoțele ale mele, să iasă cu bine din problemele de sănătate pe care le au…”;
– ”Dacă am o poezie preferată, a cărei autor sunt? Da, poezia pe care n-am scris-o încă.”;
-”Eu niciodată n-am fost șef și nici nu vreau să fiu șef. Eu sunt purtător de idei.”;
-”Până în ’93 scriam poezii și le publicam sub alte nume toate.”;

-”Aș vrea să scot două cărți și mai am un proiect nebun care ține de teatru și dacă Dumnezeu e bun cum a fost până acum cu mine, sper să-l realizez, dar depinde foarte mult de voi (echipa teatrului).”;

-”Principalul poem pe care l-am descoperit la 33 de ani și pe care, exact ca atunci, îl simt și acum, îi aparține lui Eminescu – ”O strigă-se a vieții…”.”;

-”Mai întâi, în copilărie, mi-am dorit să devin jurist. Să fac dreptate! Apoi, bancher ca să dau bani tuturor oamenilor care au nevoie.”
-”Atâta puritate mă descurajează”, scria Ion Caraion. Este expresia supremă! Nu te bați tu cu Dumnezeu.”
-”Poezia nu oboseşte de muncă, ea suferă de aşteptare.”;
– ”Nu e târziu niciodată.”;
Petre Popa, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, al filialei Uniunii Scriitorilor din România, decorat cu ordinul ”Steaua României” în grad de ofițer, un Om Mare cu un suflet deschis către oameni și Dumnezeu. E omul dreptății.
La mulți ani, maestre!!!
***

Acest articol rezultă din implementarea proiectului „Educaţie mediatică pentru democraţie”, susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID și implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”. Proiectul îşi propune să promoveze jurnalismul cetăţenesc prin implicarea comunităților din raionul Soroca.


Articolul precedentFotografia zilei: O corabie a ancorat la Grădinița din Rublenița
Articolul următorInfectați de indiferență…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.