Nimic nu poate fi mai bun decât experiența din trecut, inclusiv când este vorba despe salubrizare

0
63

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE. 

SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ: Primăvara calendaristică tot mai mult își intră în drepturi, chiar dacă Baba Dochia încă nu și-a scuturat toate cojoacele. Or, este frumos când soarele ne încălzește sufletele și ne dă speranță că vremurile grele vor trece și vom reveni cu toții la viața normală, dar urât este când soarele și vremea caldă scoate la iveală lipsa noastră de gospodar și de responsabilitate.

Cu părere de rău, mulți dintre noi nu fac măcar strictul necesar pentru ca curțile caselor noastre și, implicit localitățile noastre să arate măcar cum arătau altă dată – poate nu atât de pompoase, dar cu ulițele bine îngrijite, cu râulețele mici, dar pline de apă curată, cu părculețele și scuarurile bine amenajate și cu bordurile mirositoare a var proaspăt. Nu vreau să par retrograd și nostalgic, dar știu că și mulți dintre Dumneavoastră mai țin minte „subotnicile” și „voscresnicile”, dar și campaniile sanitare din zilele de vineri, în cadrul cărora ne adunam cu toții pentru a face ordine în casa noastră comună – strada, mahalaua, cartierul, satul, orașul natal. Să le numim altfel, dar să ne întoarcem la acele tradiții, care aveau și o importantă încărcătură educativă. Nu pot spune că autoritățile fac puțin sau nu fac nimic pentru salubrizare și înverzire, dar eforturile lor sunt înde-ajuns. Poate este timpul să punem și noi, cetățenii, umărul? Ce ziceți? (Bogdan VLAS, municipiul Soroca)

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentSatul Visoca înregistrează 22 cazuri active de Covid-19. Urmează satele Zastânca și Iorjnița.
Articolul următorÎncepe etapa a doua de restaurare a Cetății Soroca, într-un proiect de peste un milion de euro, în parteneriat cu Județul Vaslui
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.