Nicolae GÂTLAN:„Executarea ireproșabilă a obligațiunilor de serviciu a fost la ordinea zilei în anul 2018 și rămâne valabilă și pentru anul 2019”

0
455

Rețelele electrice raionale sunt deservite de către Oficiul raional Soroca, o parte componentă a Societății pe Acțiuni „RED Nord”. Angajații Oficiului deservesc rețelele electrice din 54 de localități, inclusiv municipiul Soroca, iar mâine, 22 decembrie, cei circa 100 de angajați vor marca Ziua energeticianului. Cu această ocazie, am solicitat un expres-interviu domnului Nicolae Gâtlan, șeful Oficiului raional Soroca.

− Domnule Gâtlan, ziua Dumneavoastră profesională coincide cu sărbătorile de iarnă, or acest lucru este un bun prilej nu doar pentru a sărbători, dar și a face un bilanț al anului care trece și a trasa planuri pentru anul care vine. Așadar, cum a fost anul 2018 pentru energeticienii soroceni?
− În primul rând, permiteți-mi să felicit colectivul pe care am onoarea să-l conduc, pe toți energeticienii din Republica Moldova cu ocazia sărbătorii naționale. Această sărbătoare să fie pentru noi toți o cale deschisă spre noi realizări, fie ca aprecierea și recunoștința pentru imensa și importanta activitate pe care o realizăm, spiritual organizatoric și energia creativă să fie steaua călăuzitoare în activitatea profesională. Vă urez, stimați colegi, ani mulți, luminați de steaua norocului, spirit inovator și profunzimea cugetului uman… Referitor la activitatea întreprinderii în anul care peste câteva zile va deveni istorie, vreau să spun că am activat conform Planului de investiții, care a însemnat reconstrucția rețelelor electrice raionale, fapt care duce la îmbunătățirea nivelului de calitate și continuitate a energiei electrice livrate consumatorilor final. Astfel, în anul 2018 au fost reconstruiți 15,808 km de Linie Electrică Aeriană de tensiune medie, 22,594 km de Linie Electrică Aeriană de tensiune joasă, 3,2 km de Linie Electrică Cablu Subteran, au fost modernizate 862 branșamente, au fost înlocuite panourile electrice în două blocuri locative, au fost modernizate opt posturi de transformare, au fost reparate clădirile la două Puncte de distribuție și la trei Posturi de transformare.

− Lucrări de reconstrucție au fost în toate cele 54 de localități pe care le deserviți?
− Bineînțeles că nu s-au înfăptuit lucrări în toate localitățile raionului, or spuneam mai sus că se lucrează în conformitate cu Planul de investiții. În anul 2018 au beneficiat de investiții municipiul Soroca și satele Cosăuți, Trifăuți, Bulboci, Căinarii Vechi, Floriceni, Iarova, Bădiceni, Dărcăuți, Racovă., Schineni și Holoșnița.

− Pentru anul 2019 ce vă propuneți?
− Lucrurile bune vor continua. În anul care vine ne propunem să continuăm reconstrucția liniilor electrice din raion, iar pentru aceasta am planificat alocarea a 17.300.000 lei. La fel, Oficiul raional al Rețelelor Electrice de Distribuție Soroca își axează activitatea asupra următoarelor obiective: creșterea securității furnizării energiei electrice prin reducerea numărului de întreruperi; crearea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea unor activități noi, precum și dezvoltarea infrastructurii energetice naționale până la atingerea standardelor europene aplicabile în domeniu; înlocuirea unor instalații a căror durată de funcționare a depășit durata normală; utilizarea rațională a resurselor energetice prin reducerea pierderilor; minimalizarea impactului negativ asupra mediului; modernizarea instalațiilor pentru îndeplinirea condițiilor de mediu; reducerea costurilor de mentenanță ale rețelelor de distribuire… La acestea se adaugă activitatea de zi cu zi, care înseamnă executarea ireproșabilă a obligațiunilor de serviciu a fiecărui angajat, satisfacerea cerințelor consumatorilor, fiindcă pentru noi este foarte importantă calitatea serviciilor prestate.

− Vă mulțumesc pentru acest interviu și vă doresc Dvs., colectivului pe care îl conduceți, tuturor energeticienilor sănătate și succese în munca pe care o prestați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.