Scriam anterior despre realizările Asociației Obștești „Destin” din comuna Schineni, care a implicat mai mulți săteni în activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Cetățenii pentru o guvernare activă” finanțat de Uniunea Europeană. Deși pandemia le-a cam dat unele planuri peste cap, totuși echipa asociației nu a lăsat mâinile în jos ci s-a adaptat situației.
Astfel că în ultimele săptămâni activitățile sunt mai mult online. Inițial membrii grupului comunitar au chestionat prin telefon locuitorii comunei pentru a identifica problemele locale. Totodată au fost organizate ședințe online pentru grupul comunitar la sârșitul lunii aprilie și în această săptămână.
Au planuri mari și pentru viitorul apropiat, printre care și elaborarea planului de acțiuni privind soluționarea problemelor locale, după care vor comunica cu autoritățile publice despre incluziunea necesităților persoanelor marginalizate în prioritățile administrației publice locale și raionale.
Activitățile sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.