„Multă minte îți trebuie ca să te duci cu tractorul la Chișinău” – astăzi va avea loc Marșul fermierilor

0
198
  Mai multe trasee din Republica Moldova, inclusiv Soroca-Chișinău și Florești-Chișinău, au fost împânzite ieri de tractoare, care mergeau „în marș” spre capitală, iar astăzi, la orele 10:00, urmează să aibă o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale.
   Organizatorul marșului, Asociația Forța Fermierilor, a anunțat un marș în jurul Gevernului și o conferință de presă mai neobișnuită – lângă tractoarele parcate în PMAN. Agricultorii cer mai multe măsuri de susținere, inclusiv prin alocarea unor compensații și achitarea datoriilor pe subvențiile pentru anul 2022, chiar dacă recent Executivul a alocat 533 de milioane de lei de suport – 433 de milioane de lei vor fi distribuite prin intermediul Mecanismului de restituire a TVA, iar alte 100 de milioane de lei vor fi repartizate pentru subvenționarea pierderilor înregistrate în urma creșterii prețurilor la motorină și fertilizanți.
  „Înțelegem nemulțumirea agricultorilor, mai bine zis a liderilor, dar fiecare dintre noi are probleme și nu trebuie să „forțăm mâna” autorităților în așa mod, fiindcă nu putem rezolva în doi-trei ani tot ce alții au stricat zeci de ani… Ca să nu mai zic că, multă minte îți trebuie ca să mergi cu tractorul de la Soroca sau Florești la Chișinău. Vă imaginați câtă motorină s-a cheltuit? Nu mai bine era dacă acest combustibil era folosit altfel?”, se întreabă retoric Grigore S., țăran din Câmpia Sorocii.

 


Articolul precedentCurs valutar: astăzi, 20 iunie, un euro costă 19 lei și 58 de bani, iar un dolar are cotația oficială de 17 lei și 93 de bani
Articolul următorRușii împart bani bătrânilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.