Moș Crăciun de la Buzău a fost în ospeție la Gimnaziul Vărăncău

0
261

„Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi…” (Goethe)

Zi trăită frumos, cu toată plinătatea ființei de cele două școli partenere: școala Maxenu din comuna Țintești, județul Buzău, România și gimnaziul Vărăncău din satul Vărăncău, raionul Soroca, Republica Moldova.

Cea din urmă i-a avut ca oaspeți de onoare, în data de 13 decembrie 2022, pe Parohul bisericii din comuna Țintești, Palade Jenel și doamna profesor Marcela Palade, care au venit cu daruri de peste Prut pentru profesori – echipament didactic, cât și pentru elevi – globulețe personalizate, pe care copiii din școala gimnazială Maxenu au inscripționat mesaje pentru semenii lor din Gimnaziul Vărăncău, globulețele fiind folosite pentru decorarea „Brăduțului fără frontiere” .

Oaspeții au asistat și la o frumoasă șezătoare culturală, în care tradițiile, portul popular și folclorul autentic românesc au fost ridicate la rang de artă de elevii clasei a VII-a, ghidați de profesoara Braniște Ludmila.

O atmosferă caldă și prietenoasă a planat în cadrul discuției între oaspeți și găzdași, deoarece parteneriatele sunt legături adevărate, pline de rod și trăinicie, purtătoare de lumină și frumusețe, de suflet și pentru suflet. Profesoriiau avut parte de un schimb de bune practici, de momente unice ce au generat emoții  de durată.

Buna dispoziție transformată în cuvinte a făcut să vibreze o sală, iar emoțiile, căldura și bucuria i-au însuflețit pe fiecare dintre cei prezenți la eveniment. Colindul de final, interpretat de parohul Palade Jenel, a impresionat publicul larg până la lacrimi.

Ne-am dori mult ca aceste întâlniri să devină o bună tradiție ce ar contribui la stabilirea unei relații de durată și mai strânse între Frații de pe cele două maluri ale Prutului.

Să înmulțim amintirile frumoase și faptele demne!

FURDUI Maria, profesoară de limba română, grad didactic I


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAmelia Tofan – Alba ca Zăpada și Sandu Rotari – Ajutorul lui Moș Crăciun!
Articolul următorÎn „războiul bănuților”, elevii de la LT „Ion Creangă” au adunat 6961 de lei, care s-au transformat în 1155 kg de peleți pentru 11 bătrâni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.