Moldtelecom a fost obligat să nu deconecteze utilizatorii de la reţeaua de telefonie fixă

0
116
diminuarea numărului total de abonați a fost determinată de micșorarea bazei de abonați atât ai SA „Moldtelecom”, cât și ai furnizorilor alternativi.
Diminuarea numărului total de abonați a fost determinată de micșorarea bazei de abonați atât ai SA „Moldtelecom”, cât și ai furnizorilor alternativi.

  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a decis că în condiţiile stării de urgenţă şi având în vedere că SA Moldtelecom este desemnat drept furnizor cu putere semnificativă pe piaţa accesului utilizatorilor la telefonia fixă, să oblige compania să nu deconecteze persoanele fizice de la acest serviciu, scrie mold-street.com.

   Potrivit deciziei ANRCETI, pe durata stării de urgenţă, Moldtelecom are următoarele obligații: să nu sisteze (prin deconectare) furnizarea serviciilor de telefonie fixă accesibile publicului în scopul inițierii și primirii apelurilor locale, interurbane și naționale de către utilizatorii finali (persoane fizice); să furnizeze servicii de telefonie fixă accesibile publicului în scopul inițierii de apeluri internaționale de către utilizatorii finali (persoane fizice), cu dreptul de a institui limita pragului de deconectare. Totuşi se admite sistarea (prin deconectare) în cazul utilizării frauduloase a serviciului oferit. Cât despre facturarea şi achitarea pentru serviciile furnizate, aceasta se realizează în modul, în termenele şi în condiţiile stipulate în clauzele contractuale şi/sau în condiţiile generale de furnizare şi utilizare a serviciilor în vigoare.

  Totodată pe durata stării de urgenţă, ANRCETI recomandă, furnizorilor care prestează servicii de comunicații electronice accesibile publicului, precum telefonia mobilă, acces la Internet și retransmisia programelor audiovizuale, să nu sisteze (prin deconectare) furnizarea acestora către utilizatorii finali (persoane fizice). Menţionăm că datele pentru anul 2019 arată că Moldtelecom deţine o cotă de 95% pe piaţa serviciilor de telefonie fixă şi are circa 960.000 de abonaţi. Pe piaţa serviciilor servicii de acces la Internet fix în bandă largă Moldtelecom are o cotă de 62,6%, StarNet – 21,5%, iar Orange Moldova – 5,6%, scrie mold-street.com.

  Pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă sunt trei operatori, iar cota cea mai mare o are Orange Moldova cu circa 63,9%, urmată de Moldcell – cu 30,2% şi Unite/Moldtelecom – 5,9%. Potrivit ANRCETI, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă deţineau, în funcţie de veniturile obținute din vânzarea acestor servicii, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 63,4 %, Moldcell – 27,8 şi Moldtelecom – 8,8%.

SURSA: UNIMEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.