Moldtelecom a fost obligat să nu deconecteze utilizatorii de la reţeaua de telefonie fixă

0
124
Diminuarea numărului total de abonați a fost determinată de micșorarea bazei de abonați atât ai SA „Moldtelecom”, cât și ai furnizorilor alternativi.

  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a decis că în condiţiile stării de urgenţă şi având în vedere că SA Moldtelecom este desemnat drept furnizor cu putere semnificativă pe piaţa accesului utilizatorilor la telefonia fixă, să oblige compania să nu deconecteze persoanele fizice de la acest serviciu, scrie mold-street.com.

   Potrivit deciziei ANRCETI, pe durata stării de urgenţă, Moldtelecom are următoarele obligații: să nu sisteze (prin deconectare) furnizarea serviciilor de telefonie fixă accesibile publicului în scopul inițierii și primirii apelurilor locale, interurbane și naționale de către utilizatorii finali (persoane fizice); să furnizeze servicii de telefonie fixă accesibile publicului în scopul inițierii de apeluri internaționale de către utilizatorii finali (persoane fizice), cu dreptul de a institui limita pragului de deconectare. Totuşi se admite sistarea (prin deconectare) în cazul utilizării frauduloase a serviciului oferit. Cât despre facturarea şi achitarea pentru serviciile furnizate, aceasta se realizează în modul, în termenele şi în condiţiile stipulate în clauzele contractuale şi/sau în condiţiile generale de furnizare şi utilizare a serviciilor în vigoare.

  Totodată pe durata stării de urgenţă, ANRCETI recomandă, furnizorilor care prestează servicii de comunicații electronice accesibile publicului, precum telefonia mobilă, acces la Internet și retransmisia programelor audiovizuale, să nu sisteze (prin deconectare) furnizarea acestora către utilizatorii finali (persoane fizice). Menţionăm că datele pentru anul 2019 arată că Moldtelecom deţine o cotă de 95% pe piaţa serviciilor de telefonie fixă şi are circa 960.000 de abonaţi. Pe piaţa serviciilor servicii de acces la Internet fix în bandă largă Moldtelecom are o cotă de 62,6%, StarNet – 21,5%, iar Orange Moldova – 5,6%, scrie mold-street.com.

  Pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă sunt trei operatori, iar cota cea mai mare o are Orange Moldova cu circa 63,9%, urmată de Moldcell – cu 30,2% şi Unite/Moldtelecom – 5,9%. Potrivit ANRCETI, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă deţineau, în funcţie de veniturile obținute din vânzarea acestor servicii, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 63,4 %, Moldcell – 27,8 şi Moldtelecom – 8,8%.

SURSA: UNIMEDIA


Articolul precedentVIDEO: Un agent economic din Soroca a donat 500 de măști de protecție Spitalului Raional
Articolul următorExperți: ce nu e în regulă cu legea economică a guvernului Chicu suspendată de CC
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.