Mitropolitul Moldovei va cere autorităților să nu interzică creștinilor de a merge la cimitire, de Paștele Blajinilor

0
89
Însoțit de preoteasă și palamar, părintele Vitalie Dorogan săvârșește pomenirea răposaților, mergând pe la morminte. Toți sunt echipați conform regulilor și respectă distanța socială. "Așa e legea, trebuie să o respectăm și să ne păzim, așa mai repede scăpăm de Coronavirus" , menționează parohul bisericii "Minunea Arhanghelului Gavriil" din sat.

   După ce primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că locuitorilor capitalei le va fi interzis să meargă la cimitire, de Paștele Blajinilor, Mitropolitul Moldovei a venit cu o replică, și anume – acesta  nu este de acord cu decizia autorităților și va cere revizuirea acesteia pe motiv că ceremonia de pomenire are loc în aer liber, iar oamenii vor respecta normele epidemiologice.

Articolul precedentLeul moldovenesc mai pierde 15 bani, în raport cu euro.
Articolul următorTrei școli și 79 de clase din RM sunt plasate în carantină.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.