MIERE și PRODUSE apicole de la familia CAZAC

0
535

Sănătate la kilogram — așa mai sunt supranumite mierea și produsele apicole pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului uman. La iarmarocul ”Produs de Soroca” va fi prezentă cu o varietate mare de produse apicole și miere familia de apicultori Cazac din satul Hristici.
Familia Cazac a început să practice apicultura acum câțiva ani. Actualmente prisaca „Cazac Irina Fiodor” deține 400 de stupi și produce circa 10 tone de miere pe sezon. Aproximativ 85-90% din totalul de producție este vândut prin intermediul societăților comerciale și a procesatorilor, restul mierii este livrată cumpărătorilor mici, în baza recomandărilor și a prietenilor de pe rețelele sociale.
Prisaca tinerilor apicultori din Hristici se află în sânul naturii, în condiții ecologice foarte prielnice, iar în luna mai, antreprenorii urmează să primească certificatul de producători de produse apicole BIO.
La iarmarocul din 26 mai, apicultorii vor aduce sorocenilor miere în mai multe sortimente, fagure și produse apicole precum: polenul, ceara, propolisul. Cei care planifică să înceapă sau să dezvolte o afacere cu albine, vor putea cumpăra stupi, pe care îi comercializează familia Cazac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.