Membrii Grupului de lucru, responsabil de elaborarea POR, s-a întrunit într-o sesiune online.

0
33
Conform unui comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, membrii grupului de lucru responsabil de elaborarea Programului Operațional Regional (POR) Nord s-au întrunit  în cadrul unei sesiuni online, pentru a contribui la definitivarea primei variante a celui mai important document strategic ce va fi implementat în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), în perioada 2021-2023.
    Printre participanții la sesiune s-au numărat  primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi,  și specialistul responsabil de revitalizarea urbană, Dorina Lisnic.  Celor prezenți le-a fost prezentat  obiectivul principal al POR Nord pentru perioada 2021-2023 care este sprijinirea creșterii competitivității și dezvoltări durabile a regiunii de dezvoltare nord, ajustarea disparităților și creșterea calității vieții cetățenilor. Astfel, pentru îndeplinirea obiectivului principal, urmează să fie realizate trei obiective specifice: creșterea competitivității și ocupării forței de muncă a regiunii de dezvoltare nord;  sporirea coeziunii teritoriale și prevenirea excluziunii și  îmbunătățirea mecanismelor și instrumentelor de implementare a politicii de dezvoltare regională. Conform aceleași surse,  după definitivarea primei variante a POR Nord, ADR Nord va organiza consultări publice pe marginea documentului strategic în perioada 19 aprilie – 7 mai 2021. Ulterior, MADRM urmează să avizeze POR Nord, iar Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord – să aprobe documentul strategic, până la sfârșitul lunii mai anul curent (FOTO: Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca)

Articolul precedentProgramul „Comunitatea Mea”: problema cheie este managementul deșeurilor solide.
Articolul următorArgumente că viața revine la normalitate: două spitale din Chișinău vor fi scoase din circuitul COVID-19.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.