Lebedele au îndrăgit clima favorabilă de la Soroca

1
676

Sute de lebede şi-au găsit adăpost pe râul Nistru, în apropierea oraşului Soroca. Şi-au găsit adăpost pe râul Nistru, în apropierea oraşului Soroca. Sute de lebede pot fi admirate înotând pe apa fluviului care a rămas neatinsă de gerul năprasnic.

Graţioasele păsări completează priveliştea pitorească din regiune. De lebede au grijă localnicii care vin zilnic să le hrănească, relatează Mesager. Graţioasele păsări au câteva ierni de când rămân aici, iar unele dintre ele s-au obişnuit cu oamenii care vin să le hrănească şi să le admire. „E foarte frumos. Lebedele vin la mână, noi le hrănim”, „Aici este un peisaj foarte frumos, în genere iarna mai ales când venim şi hrănim lebedele, nouă tare ne plac animalele, păsările. Soţul e din Soroca şi când venim ne plimbăm pe malul Nistrului să admirăm frumuseţile din Soroca”, „La privire ele sunt bune, frumoase şi foarte mari”, „Am făcut acum un mic voiaj, anume de a venit cu punga cu pâine de a hrăni lebedele. Cu familia noi venim, cu soţul, fiul”, au declarat oamenii.

  Responsabilii de la Ministerul Mediului spun că acest fenomen este rezultatul climei favorabilă din ţara noastră. Legea interzice vânatul păsărilor migratoare. Cei care nu se vor conforma riscă amenzi de până la 2.000 de lei, iar fiecare pasăre ucisă îl va costa pe vânător o mie de lei. (trm.md)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.