La Soroca, tinerii, alături de profesori, scriu proiecte și câștigă granturi

0
91

Nouă grupuri de inițiativă care au participat în cadrul concursului Programului de Granturi 2017 vor beneficia de suport financiar în cadrul proiectului “Fondul pentru Tineri”. Acesta este derulat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, împreună cu partenerii Fundaţia Est-europeană, Consiliul Raional și Primăria municipiului Soroca. 

Astăzi au fost semnate contractele de grant cu beneficiarii programului. Participanții au susținut o prezentare succintă a proiectului, pe care urmează să îl implementeze în școala lor. Din banii obținuți, ei vor organiza activități cultural-educative și informative, precum și vor procura tehnica necesară pentru realizarea lor.

Romana Zmeu, eleva Liceului teoretic “Petru Rareș” ne-a împărtășit despre proiectul lor. “Ne dorim prin activitățile incluse în proiect să trezim în tânăra generație spiritul de voluntariat, să descoperim și să dezvoltăm talentele și potențialul individual al tinerilor”, zice ea. Pentru ca tinerii să petreacă timpul util, proiectul elaborat de elevi, alături de cei maturi, prevede crearea unui club de dans, club de videotecă și de jocuri. De asemenea, din banii câștigați din proiect vor fi procurate un mixer de muzică și un microfon fără fir.

Grupul de inițiativă de la Colegiul “Mihai Eminescu” își propune să desfășoare la grădinițele nr.16 și 17 din municipiu mai multe activități de prevenire a violenței în familie. „Se prevede organizarea unui flash mob și mese rotunde, unde ne propunem să explicăm care sunt consecințele violenței”, explică Cătălina Ghidirim, membra grupului. Totodată, în cadrul proiectului va fi achiziționat un copiator.

La activitate au fost prezenți Vicepreședintele raionului Soroca, Vladimir Nicuță și secretarul Consiliului municipal, Marcel Bușan.

Menționăm că, echipa Fondului pentru Tineri Soroca a reuşit în cele 6 runde ale Programului de Granturi Mici să finanţeze 50 de proiecte. Participarea la Programul de Granturi a fost deschisă pentru toți tinerii din raionul Soroca. Centrul DACIA planifică prelungirea proiectului „Fondul pentru Tineri” și pentru anul 2018, acesta fiind implementat în mai multe localități din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.