La Nistru, la mărgioară…

0
154

Din nou revin cu problemele falezei la Soroca. Am mai vorbit despre chei ca stradă pietonală, dar autoritățile se fac că plouă, pe nimeni nu interesează. Ultima acțiune din fața cetății a fost o bătaie între tineri de diferite etnii. A scris ”Observatorul de Nord”, eu am fost martor, spre final, când poliția scria protocolul pe capotă, iar huliganii continuau îmbrânceala. Nu cred că autoritățile ar dori să se repete evenimentele din 1968… Despre altercația respectivă dintre studenții Colegiului Agricol și tineretul din Delul Sorocii au scris și agențiile străine, eram pe punctul de a se  instaura starea de excepție. Faleza Nistrului este locul preferat de odihnă și relaxare al sorocenilor. În fiecare zi, vara, de pe la 16 până pe la orele 23 ies la plimbare tineri, persoane în etate, familii cu copii, copii… Printre ”amatorii” de odihnă, nu de puține ori, se întâlnesc persoane în stare de ebrietate, moto-huligani. Se bea bere și nu numai, pe parapet, se aruncă peturi, sticle, etc… Nu mai vorbesc despre fumat și mâncatul semințelor de floarea soarelui… Un fel de sport național.

Nu există niciun indicator care ar dovedi că cheiul este pietonal, nu poți face observații nici unui motociclist sau automobilist care poluează atmosfera cu gaze de eșapament, zgomot.

Rareori poți vedea vreun polițist în această zonă. Am citit că din 2016 pe bani americani se implementează proiectul ”Poliția comunitară”, avem poliția de patrulare….

Cred că e nevoie de un post de patrulă între orele 17-22  în fiecare zi pe porțiune de la Cetate până la ”Popasul îngerilor”.


Articolul precedent(FOTO) Produse alimentare congelate, cu termen de valabilitate expirat
Articolul următorFuncții vacante în administrația raionului Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.