La mulți ani Nicolae, Nicolete și Nicoline ! Hai la hram în 8 localități din raionul Soroca !

0
174

Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae, sau cum se mai spune în popor Sfântul Nicolae de vară.  Prilej de sărbătoare pentru toți cei care-și serbează ziua numelui : Nicolae, Nicoleta, Nicoline. Tot astăzi, în  11 localități din raionul Soroca este Hramul satului : Dărcăuți, Dărcăuții Noi, Ocolina, Schineni, Schinenii Noi, Șolcani, Vădeni,Voloave.

Sfântul Nicolae este unul dintre sfinții cele mai cinstiți și venerați în popor, datorită faptelor sale de milostenie și protecție a celor nevoiași și nedreptățiți. Sfântul Nicolae s-a născut în secolul al III-lea în Patara, Asia Mică. A fost cunoscut pentru generozitatea și milostenia sa, dăruind întreaga sa avere săracilor după moartea părinților săi. El a devenit episcop de Myra și a luat parte la Sinodul I Ecumenic, unde a apărat învățătura ortodoxă împotriva lui Arie, care susținea că Iisus Hristos nu era Dumnezeu adevărat, ci doar un ales al lui Dumnezeu.

Sfântul Nicolae este venerat și pentru faptele sale miraculoase și pentru apărarea celor nedreptățiți. Mulți oameni îi atribuie puteri de vindecare și de ajutor în situații dificile. Moaștele sale sunt păstrate la Bari, în Italia, iar biserici cu hramul Sfântului Nicolae se găsesc în întreaga lume ortodoxă.


Articolul precedentMeteo: vreme caldă în continuare, iar în termometre vom avea și până la +25 de grade Celsius
Articolul următorPresa Internațională despre Adunarea “Moldova Europeană”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.