La Florești a avut loc prima ședință a directorilor adjuncți din instituțiile de învățământ: Iată despre ce au discutat

0
247

La Florești a avut loc prima ședință metodică din acest an școlar a directorilor adjuncți din instituțiile de învățământ primar, secundar și extrașcolar organizată de Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport

Evenimentul a fost moderat de dna Rita Colța, șefă adjunctă a DGECTS și dna Angela Balan, șefa SPEMCEPC, având ca scop planificarea și organizarea eficientă a procesului educațional.

Aspectele abordate de către dna Rita Colța au fost atribuțiile directorului adjunct, asigurarea calității procesului educațional, buna organizare a resurselor, cultura organizațională, dar și cerințele legislative, prevederile metodologice privind organizarea procesului educațional la disciplinele școlare.

Dna Balan Angela, a prezentat rețeaua școlară a învățământului primar și secundar pentru anul 2024-2025, astfel, în raion activează 4 școli primare, 22 gimnazii, 5 gimnazii filiale, 5 licee și instituții extrașcolare: Centrul de Creație al Copiilor, Școala Sportivă pentru Copii și Juniori,  Școală de Arte Plastice  și  Școala de Arte „Nicolae Sulac”. Din instituțiile de educație timpurie, activează 42 de instituții și 5 centre comunitare. Conform datelor prezentate de instituțiile de învățământ, la 1 sepembrie curent, sunt 6973 de elevi, în timp ce anul precedent au fost 7156 elevi, deci analizând situația de-a lungul a 5 ani, se observă o diminuare a populației școlare cu aproximativ 200 elevi pe an.

 Alte subiecte discutate în cadrul ședinței,  au fost procedura de realizare a evaluării și notării reușitei școlare, activitatea de atestare și formare profesională continuă și modificările făcute în legislație.

Spre finalul activității, moderatorul a subliniat importanța educației axate pe valori pentru dezvoltarea competențelor sociale și emoționale.

Ina Rîbalchin, reporteră, Florești


Articolul precedentMeteo pentru vineri, 6 septembrie 2024: Zi caldă, noapte răcoroasă
Articolul următorBasarabia în fața a trei examene cruciale — cum le vom susține, așa vom trăi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.