La Drochia a fost lansat proiectul C.I.L.S

0
82

De curând,, în orașul Drochia s-a desfășurat un eveniment important de lansare a proiectului C.I.L.S., proiect regional finanțat de Uniunea Europeană în cadrul proiectului național ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, demarat în luna noiembrie 2019 pe un termen de 12 luni…

Evenimentul a fost marcat prin imediată implicare practică în cadrul unui ”Seminar de instruire pentru 28 de Coordonatori Locali”, membri activi ai societății civile din 28 de localități ale raionului Drochia, ghidați de Pavel Goiman, specialist în dezvoltarea comunitară și planificare strategică. În cadrul seminarului au fost atinse și dezvoltate subiecte importante ce țin de formarea și consolidarea unui grup de acțiune locală, mobilizarea unui grup de acțiune locală, utilizarea chestionarului în scop de identificare a problemelor locale și a ideilor de soluționare. Participanții au fost inițiați de asemenea în cunoașterea procesului decizional, formularea în formă verbală și scrisă a inițiativelor civice. Au fost analizate instrumentele de comunicare cu instituțiile Autorităților Publice Locale, precum și promovarea inițiativelor locale la ședințele consiliului.

Evenimentul va fi urmat în următoarele 10 luni de o listă impunătoare de activități care se vor desfășura în teritoriul raionului Drochia precum: ședințe de creare/consolidare a grupurilor de inițiativă locale în scop de implicare în activitățile proiectului; sondaje de opinii în scop de evaluare a eficienței APL-urilor și implicare în procesul decizional a cetățenilor; concurs tematic ”Probleme și soluții locale în vederea tinerilor” și miniconcurs de proiecte pentru elevi ghidați de mentori, cu formarea ulterioară în managementul proiectelor a 60 de tineri în cadrul taberei de vară ”Școala tânărului manager”; forumuri locale ale antreprenorilor, societății civile și APL; audieri publice cu participarea primarului în vederea identificării impedimentelor în realizarea ideilor promovate de societatea civilă; participarea grupului de cetățeni activi la ședințele consiliului local în scop de informare și de înțelegere a procesului decizional; Forumul Internațional ”Rolul Grupurilor de Acțiune Locală în dezvoltarea regională”, ateliere de instruire în fundraising și managementul proiectelor ș.a.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat și are ca scop major soluționarea problemelor locale prin implicarea societății civile în procesul decizional.

Pe parcursul implementării proiectului vom revenim cu detalii despre cele realizate, provocări și cauze interesante.

Persoane de contact: Croitor Angela, coordonator de proiect și Rotari Natalia, asisitent de proiect


Articolul precedentElevii Liceului Teoretic „Petru Rareș” din Soroca vor învăța în două schimburi
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Atenție șoferi! Pe strada Grigore Vieru se circulă doar într-un singur sens
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.