La apeductul magistral Soroca-Bălți vor fi conectate alte șase localități

0
442

În nordul Republicii Moldova au început lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități din raionul Florești, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca– Bălți, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în decurs de 11 luni, începând cu iulie curent, antreprenorul s-a angajat să construiască aducția și rețelele de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă în șase localități rurale din raionul Florești. Este vorba de comuna Iliciovca (satul Iliciovca); comuna Sevirova (satele Sevirova și Ivanovca); comuna Trifănești (satele Trifănești și Alexandrovca), precum și să extindă rețelele de apeduct în comuna Izvoare. În cadrul proiectului vor fi montate peste 65 km de rețele de apeduct, dintre care 16,8 km – rețele magistrale, o stație de pompare a apei potabile și un castel de apă. În total, 2200 de locuitori din șase localități vor avea acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație. De asemenea, la sistemul de alimentare cu apă regional extins vor avea acces 20 de instituții publice și 50 de agenți economici”, indică ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 35,8 milioane de lei (circa 1,8 mln de euro), alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului raional Florești și a primăriilor partenere constituie 10% din valoarea contractului de antrepriză.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS este și proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca 2”, depus de Consiliul raional Florești în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.


Articolul precedentSchimbare de deputați în parlament: pleacă Dorel Iurcu, vine Roman Roșca
Articolul următorAlina Jitniuc – câștigătoarea concursului de ocupare a funcţiei publice vacante de specialist al Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.