Kremlinul consideră că în prezent nu există premise pentru tratativele de pace

0
114

Despre războiul din Ucraina, în stil grafic

   După ce războiul din Ucraina a fost denumit cinic „operațiune specială”, boșii de la Kremlin merg mai departe în dorința lui de a implanta cu forța „lumea rusă” în Ucraina. Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat că recnt că, dacă Kievul va primi în continuare armamant din afară, Moscova își va lărgi „aria de atac”.

*La rândul său, Occidentul caută noi modalități pentru a oferi asistență militară, pe termen lung, Ucrainei. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin: „Vorbim despre o etapă decisivă în conflict. Prin urmare, sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina este de o importanță vitală, ar trebui să fie urgent. Rusia crede că poate supraviețui Ucrainei, poate supraviețui nouă. Dar aceasta este doar cea mai recentă dintre greșelile de calcul ale Rusiei”.

*Rusia este de părerea că în timpul de față nu există posibilități de inițiere a unor tratative de pace. Cu toate acestea, armata rusă are nevoie stringentă de o pauză or, pierderile sunt prea mari, iar înrolarea în armată decurge anevoios. Altfel, rușii și-ar dori ca la mijlocul lunii sewptembrie „să fie făcute totalurile operațiunii militare”, iar ucrainenii speră să pună capăt războiului, până la finele acestui an.

*Amenințarea cu utilizarea armei nucleare rămâne în vigoare. Kremlinul ar putea folosi această armă pentru a-și menține pozițiile în teritoriile anexate – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Justificarea ar fi următoarea: „protejarea teritoriului care aparține Federației Ruse”.


Articolul precedentCum va arăta Muzeul din Soroca după restaurare? / VIDEO
Articolul următorO țară din UE îi va lăsa fără cetățenie pe cei care sprijină războiul inițiat de Rusia împotriva Ucrainei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.