Kremlinul consideră că în prezent nu există premise pentru tratativele de pace

0
94

Despre războiul din Ucraina, în stil grafic

   După ce războiul din Ucraina a fost denumit cinic „operațiune specială”, boșii de la Kremlin merg mai departe în dorința lui de a implanta cu forța „lumea rusă” în Ucraina. Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat că recnt că, dacă Kievul va primi în continuare armamant din afară, Moscova își va lărgi „aria de atac”.

*La rândul său, Occidentul caută noi modalități pentru a oferi asistență militară, pe termen lung, Ucrainei. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin: „Vorbim despre o etapă decisivă în conflict. Prin urmare, sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina este de o importanță vitală, ar trebui să fie urgent. Rusia crede că poate supraviețui Ucrainei, poate supraviețui nouă. Dar aceasta este doar cea mai recentă dintre greșelile de calcul ale Rusiei”.

*Rusia este de părerea că în timpul de față nu există posibilități de inițiere a unor tratative de pace. Cu toate acestea, armata rusă are nevoie stringentă de o pauză or, pierderile sunt prea mari, iar înrolarea în armată decurge anevoios. Altfel, rușii și-ar dori ca la mijlocul lunii sewptembrie „să fie făcute totalurile operațiunii militare”, iar ucrainenii speră să pună capăt războiului, până la finele acestui an.

*Amenințarea cu utilizarea armei nucleare rămâne în vigoare. Kremlinul ar putea folosi această armă pentru a-și menține pozițiile în teritoriile anexate – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Justificarea ar fi următoarea: „protejarea teritoriului care aparține Federației Ruse”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.