Jurnalismul cetățenesc promovat la Volovița

0
58

Astăzi a avut loc o sesiune de informare la Biblioteca din Volovița, în cadrul proiectului „Educaţie mediatică pentru democraţie”, susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID și implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”.

La întâlnire au participat toți cei interesați de promovarea evenimentelor și a faptele interesante care au loc în localitatea lor. Cei prezenți au fost informați despre obiectivele proiectului, cum se realizează o știre, o fotografie și faptele care merită de a fi mediatizate.

De asemenea, reporterii și cetățenii au ajuns la un numitor comun privind distribuirea ziarelor în sat. De doi ani localitatea nu are poștaș, iar ziarele ajung cu greu la abonați.

Svetlana Rahimov, directoarea Liceului Teoretic din Volovița a precizat că cei mai interesați în reflectarea evenimentelor din localitate sunt elevii. O mare parte din ei utilizează calculatorul și sunt deschiși de a se implica în activități noi.

Participanții au fost îndemnați să fie creativi și să contacteze reporterii redacției, în cazul unor evenimente actuale și de interes public. Ei au fost încurajați să utilizeze aplicaţiile „Scrie știrea Ta”  și „Sesizează o problemă”, de pe site-ul observatorul.md, prin intermediul cărora pot sesiza redacția despre noutățile sau problemele din localitățile lor.

Citește: A fost lansat proiectul „Educaţie mediatică pentru democraţie”

Menționăm că, în cadrul proiectului vor fi desfășurate instruiri în peste 10 biblioteci din raion. Prin intermediul bibliotecilor, care au rolul unor “punți de legătură” dintre cetățeni și reporteri, proiectul îşi propune să promoveze jurnalismul cetăţenesc, cu implicarea întregii comunități.


Articolul precedentONG-urile de media condamnă acțiunile de intimidare a jurnalistului Vadim Șterbate
Articolul următorFotografia zilei: Caută mâncare pentru animale în pubelele de gunoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.