Iurie Tănase este președintele OR Soroca a PPDA

0
146

Aducem la cunoștința opiniei publice că, în data de 26.04.2019, Biroul Politic Național al Partidului Politic ”Demnitate și Adevăr”, în baza prevederilor statutului, a adoptat decizia ”Cu privire la lichidarea organizației teritoriale Soroca PPDA”.

Așadar, ”părăsirea” formațiunii de cei 6 foști membri de birou și 4 foști membri de rând ai partidului a fost un act de disperare, fiindcă la data actului propriu zis, organizația teritorială Soroca nu mai exista și ei nu mai erau membri de partid. Afirmăm că doar 6 membri de birou, fiindcă din datele pe care le deținem, Spoialo Nina, Bădarău Mihai, Țarălungă Boris și Tudos Ghenadie nu au fost membri de birou aleși în modul stabilit de statut, adică de Consiliul raional PPDA. Deci, dacă e să fim sinceri și corecți, din cei 18 membri de birou aleși, doar 6 au făcut ceea ce au făcut prin declarația publicată în numărul trecut al ”OdN” și tot ei se fac vinovați direct de situația creată în fosta organizație teritorială.
Totodată, informăm că, în data de 19.05.2019, în localul Căminului cultural al Colegiului de Arte ”Nicolae Botgros” a avut loc conferința de reconstituire a organizației teritoriale Soroca PPDA, la care a participat președintele Andrei Năstase, vicepreședintele Inga Grigoriu, secretarul general Chiril Motpan și deputatul Igor Muntean. Conferința a fondat noua organizație teritorială prin votul unanim al celor 93 de delegați din majoritatea localităților din raion și din cele 13 sectoare din oraș. Conferința a ales noul consiliu raional, Consiliul, la rândul lui, a ales Biroul politic raional din 9 persoane. Cu votul a 92 dintre delegați și o abținere (s-a abținut candidatul), președinte al organizației teritoriale Soroca PPDA a fost ales Iurie Tănase.
Iurie Tănase s-a născut la 13 aprilie 1964 în satul Hristici, în familia lui Alexei și Lidiei Tănase. În anul 1981, absolvește cu succes școala medie din sat. În 1982, absolvește cu mențiune Școala Tehnică nr.17 din orașul Soroca. În 1982, devine student al Facultății de Drept USM, pe care o absolvește în 1987. Între anii 1987-1990, activează în calitate de jurist la Comitetul Executiv orășenesc Soroca. Din 1990 până în 1996, activează în funcție de răspundere în cadrul Administrației Publice orășenești: șef al Direcției Administrative în Comitetului Executiv orășenesc; vicepreședinte al Sovietului orășenesc Soroca; secretar al Primăriei orașului Soroca. Din 1996 până în prezent, activează în businessul agricol, actualmente este președinte al Organizației regionale Bălți a Federației Naționale a fermierilor (7 raioane din Nord, inclusiv Soroca) și administrator al G.Ț. ”Tănase Iurie”, cu sediul în satul Hristici.
lurie Tănase a fost ales deputat în Sovietul orășenesc și cel raional Soroca. În repetate rânduri a fost ales consilier în Consiliul orășenesc. Prin decizia Consiliului sătesc Hristici, i s-a conferit titlul ”Cetățean de Onoare”, totodată este recunoscut ctitor al Bisericii Sfânta Treime din satul natal. Este căsătorit, are 3 copii.

Biroul de presă al PPDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.