Italianul Franco Bernardo, găsit mort în curtea unei case din satul Alexandru cel Bun, a murit prin strangulare – acesta este rezultatul autopsiei

0
3381

 

Franco Bernardo, în vârstă de 62 de ani, locuia de aproximativ un an cu o femeie moldoveancă în vârstă de 56 de ani. Cei doi s-au cunoscut la locul de muncă, într-un hotel din Como, unde Bernardo lucra ca tehnician. Casa în care locuiau, situată în Cerano Intelvi, o cumpărase pe numele femeii.

La jumătatea lunii mai cei doi au plecat în Republica Moldova. În perioada precedentă călătoriei italianul se comportase în mod neobișnuit, fiind mai nervos, mai tăcut și mai distant. Din nefericire, rudele bărbatului din Italia au fost anunțate că în noaptea dintre 31 mai și 1 iunie Franco a decedat. Partenera lui le-a spus la telefon că italianul s-a simțit rău după cină și a murit, posibil din cauza consumului excesiv de alcool. Același lucru l-a declarat mai târziu și polițiștilor, dar ulterior și-a schimbat declarația de cel puțin două ori în câteva zile. În plus, familia lui Franco a fost informată de femeie că repatrierea corpului neînsuflețit din Republica Moldova în Italia ar costa-o 100.000 de euro.

Confruntați cu aceste circumstanțe suspecte, fosta soție a lui bărbatului italian, fiul și cei doi frați ai acestuia au apelat la avocatul Antonio Lamarucciola. Prin intermediul acestuia, au depus o plângere care a activat diplomația internațională.

Consulatul italian în Moldova au apelat la forțele de poliție locale, care au obținut un prim raport medical de la spitalul din Soroca. Acesta arăta că victima avea o fractură la nivelul gâtului, incompatibilă cu o afecțiune cardiacă.

Moldoveanca și-a schimbat apoi declarația sugerând că italianul ar fi căzut și s-ar fi lovit de un trotuar după ce i s-a făcut brusc rău.

Ulterior, a dat o a treia versiune, spunând că după ce i s-a făcut rău, ea i-a aplicat manevre de resuscitare greșite, care ar fi cauzat leziunea de la gât.

Ancheta este în desfășurare.

 


Articolul precedentGala Premiilor Consiliului Raional Soroca în domeniul Culturii, ediția a III-a / VIDEO /
Articolul următorÎndulciți-vă viața cu oferta de la “Observatorul de Nord” și SRL APIS LUX
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.