Investiţii capitale în Soroca: de la drumuri la Big Ben

1
80

251-OdN-090216logo_rubrica

Fiecare dintre noi, cred, îşi doreşte ca Soroca să se dezvolte şi să fie cu adevărat un oraş european. Dar pentru aceasta trebuie să facem mai mulţi paşi concreţi. Aşa că i‑am întrebat pe câţiva consilieri orăşeneşti, care astăzi deţin “pâinea şi cuţitul” în oraş, care ar fi trei cele mai importante şi realizabile investiţii capitale pe care le pot face autorităţile locale din oraşul Soroca.

140316-OdN-407BabaraLiliana Babără, consilieră PL:
Prima — staţia de epurare, fiindcă asta înseamnă şi sănătate. Doi — crearea unui centru de agrement pentru copii şi tineri, cu bazin acvatic. Noi nu avem aşa ceva şi trebuie să pleci la Chişinău sau Iaşi ca să mergi undeva cu copiii. Şi în final amenajarea stradală cu iluminarea tuturor străzilor posibile din oraş. Toate acestea ar da posibilitate ca oraşul să se dezvolte mai departe.

140316-OdN-404Marcoci

banner-ro-12

Mihai Marcoci, consilier PPEM:
Staţia de epurare în primul rând, faptul că se duce tot rahatul în Nistru nu este bine. Doi, să fie terminată reparaţia drumurilor, mai ales pe Vasile Stroescu şi în unele zone la Soroca Nouă, lumea care merge pe acolo trebuie să şi repare des maşinile. Şi salubrizarea mai ales în “Dealul ţiganilor” care este plin de gunoi, este o catastrofă ecologică a oraşului.

140316-OdN-401 TelevcaAnastasia Televca, consilieră PN:
Probabil, cele mai stringente probleme ale oraşului nostru sunt: repararea drumurilor şi întreţinerea lor calitativă după reparare; iluminarea stradală, nu numai a centrului, dar şi a periferiilor; lichidarea corupţiei în toate instituţiile de stat. Ştim destul de bine că sunt puţin realizabile, pentru că oamenii sunt indiferenţi, dar totuşi trebuie să tindem ca împreună cu toţi să schimbăm prezentul oraşului nostru.

Mihail Popovschi, consilier PCRM:
Iazurile de la Soroca Nouă şi Ivancea cu râuleţul Racovăţ — acestea sunt proiecte foarte necesare pentru oraş. A doua ar fi staţia de epurare şi a treia de amenajat gunoiştea orăşenească. Aceste priorităţi ţin de ecologia oraşului şi sănătatea locuitorilor.

140316-OdN-402 MateiIraida Matei, consilieră PSRM:
În primul rând, trebuie să reparăm drumurile. În al doilea rând, sunt necesare investiţii în locuri de muncă pentru tineri. Ar fi bine să acordăm mai multă atenţie bătrânilor, aşa că este binevenit un Centru Social, cum a fost construit în satul Rubleniţa.

140316-OdN-403LescoArtur Lesco, consilier PLDM:
Ar fi benefic de reabilitat strada Vasile Stroescu în complex cu infrastructura sectorului: trotuare, iluminare stradală, indicatoare rutiere, sistemul de evacuare a apelor. Cimitirul orăşenesc practic este arhiplin. Aceasta este o problemă de viitor a urbei. Intrările în oraș merită un alt aspect. Aici se cere un complex arhitectural combinat cu diferite lucrări care reprezintă ținutul Soroca. Cred că ar fi bine ca fiecare edil pe perioada mandatului să lanseze câte o lucrare arhitecturală, care ulterior să schimbe aspectul orașului. Spre exemplu, putem ridica o construcție ca model Big Ben din Londra sau altceva…

140316-OdN-406SirghiVadim Sîrghi, consilier PDM:
Prima este staţia de epurare. A doua — dezvoltarea turismului, prin construirea infrastructurii necesare. Noi avem “Lumânarea Recunoştinţei”, acolo este foarte multă mizerie, chiar jos, lângă scări, ar fi bine să funcţioneze unele gherete cu suvenire. La noi unii se laudă că în Soroca au fost atâţia turişti, acum ei au venit să vadă cetatea renovată, dar mai departe aşa nu o să mai fie. A treia investiţie ar fi în deschiderea unui centru complex pentru copii, cu acelaşi carusel. Eu aş mai adăuga şi a patra — construcţia Oficiului Stării Civile din Soroca. Ar fi normal să fie o casă frumoasă în care să aibă loc ceremoniile de căsătorie, ca omul când vine după certificatul de căsătorie să trăiască o satisfacţie sufletească, dar nu aşa cum e acum, aici se căsătoresc, iar deasupra joacă baschet.

382-OdN-090316disclaimer-ro

1 COMENTARIU

  1. Din cauza lui Sirghi de la Registru a trebuit sa merg la Balti sa-mi fac buletinul halal de asa fuctionari daca ajunge asta in primarie fugiti Soroceni asta-i corupt total o tirfa ordinara cicamas pe tine de prost ce esti ati umplut primaria de mite , ciobeni si galavastici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.