Încă un caz de pestă porcină africană, la Oclanda

0
34

Într-o exploatație profesională (fermă de porci) din satul Oclanda a fost depistat un focar de Pestă Porcină Africană (PPA). Toate cele 147 capete de porcine au fost nimicite, în conformitate cu măsurile sanitar-veterinare. Specialiștii Direcției Teritoriale în Siguranța Alimentelor Soroca (DTSAS) au întreprins toate măsurile de cupare, lichidare și combatere a virusului PPA.

„Agentul economic întrunește toate cerințele pentru a fi despăgubit, iar începând cu data de 20 martie și pentru o perioadă de 45 de zile, în această exploatare profesională a fost instituit un regim de carantină. Cititorii trebuie să cunoască că acest virus nu se transmite la om, dar este bine ca fiecare dintre noi să respecte cerințele de biosecuritate”, ne-a relatat domnul Tudor MORARU, șeful Direcției Teritoriale în Siguranța Alimentelor Soroca.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAliona Ceban: „Dacă am o durere și sufletul îmi plânge, atunci când cos o iconiță eu mă liniștesc”
Articolul următorDuminică la Soroca vor fi jucate 7 spectacole de actorii din 7 Teatre
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.