În perioada 16 martie – 5 aprilie, AIPA va recepționa Cererile de solicitare a motorinei, acordată de România

0
40

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că, de astăzi, 16 martie, și până pe 5 aprilie, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa cererile de solicitare a suportului umanitar extern, sub formă de motorină, acordat de România, destinat agricultorilor din țara noastră afectați de seceta din anul trecut, transmite MOLDPRES.

Ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor, suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru asigurarea realizării lucrărilor de primăvară.

La calcularea cuantumului de motorină, eligibil per beneficiar sunt luați ca bază mai mulți indicatori și coeficienți: culturi fitotehnice, suprafețe afectate, categoria gradului de afectare, mărimea suprafețelor de teren agricol gestionate de producători, la care se aplică coeficienți în favoarea producătorilor mai mici.

Dosarul de solicitare a ajutorului trebuie să conțină următoarele documente: cererea de calculare și acordare a ajutorului; declarația pe propria răspundere privind completitudinea dosarului și veridicitatea informației din documentele prezentate; copia certificatului de înregistrare a gospodăriei țărănești; certificatul de confirmare, eliberat de autoritatea administrației publice locale; copia actului de constatare a pagubelor cauzate de secetă la culturile de fitotehnie pentru recolta anului 2020; rechizitele cardului de client al lanțului de distribuție a produselor petroliere selectat pentru repartizarea ajutorului (în cazul deținerii acestuia).

Dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Copiile documentelor prezentate trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Cererea de calculare și acordare a ajutorului și copiile documentelor obligatorii pentru acordarea de ajutor se vor depune de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia, la subdiviziunea teritorială a AIPA din raza teritorială în care solicitantul își desfășoară activitatea.


Articolul precedentPrezentatoarea TV, Anișoara Loghin i-a născut un băiețel fotbalistului Radu Gânsari
Articolul următorPolițiștii de frontieră din raionul Soroca atenționează populația în localitățile cu “cod roșu” de COVID-19 / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.