În cazul ruperii barajului de la Novodnestrovsc, din cauza inundațiilor ar avea de suferit 14 localități sorocene. Vezi care localități și în ce proporții.

0
3313

După cum v-am informat deja, astăzi rachetele rusești au căzut  și asupra unor obiecte strategice din regiunea Cernăuți, inclusiv Centrala Hidroelectrică de la Novodnestrovsc.

Conform unor surse, este vorba despre o defecțiune produsă de căderea unei bucăți de rachetă doborâtă de o dronă ucraineană. Aceiași sursă ne-a comunicat că barajul nu a avut de suferit.

Contactat de noi, Igor Brighidin, șeful-adjunct al Direcției Stare Excepțională Soroca ne-a relatat că, în cazul ruperii barajului ar avea de suferit 14 localități din raionul Soroca. Domnul Brighidin ne-a mai spus care ar fi nivelul inundației și timpul în care apa ar ajunge în localitățile raionului.

Astfel, prima localitate care ar avea de suferit ar fi satul Balinți – în timp de 4 ore  localitatea ar fi inundată în proporție de 83 la sută. Urmează: Cremenciug – 4 ore, 92 la sută; Iarova – 5 ore, 12 la sută; Holoșnița – 5 ore, 45 la sută; Cureșnița – 6 ore, 22 la sută; Cosăuți – 6 ore, 84 la sută; Egoreni – 8 ore, 33 la sută; Soroca – 8,5 ore, 13 la sută; Trifăuți – 9 ore, 84 la sută; Vasilcău – 10 ore, 60 la sută; Slobozia Vărăncău – 11 ore, 96 la sută; Vărăncău – 11 ore, 20 la sută; Nimereuca – 12 ore, 26 la sută; Cerlina – 13 ore, sută la sută.

ATENȚIE! Acești parametri, vizați în Hotârârea Guvernului nr.664 din 12 octombrie 1992, sunt valabili în cazul ruperii totale a barajului. Conform specialiștilor, în dependență de mai mulți factori timpul și proporțiile inundațiilor ar putea fi altele decât cele menționate mai sus. 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCentrala hidroelectrică de la Novodnestrovsc a fost lovită de racetele rusești. Acest atac vizează direct mai multe localități din raionul Soroca.
Articolul următorKievul, după atacul cu rachetă a rușilor a barajului de la Novodnestrovsc: Nu există pericol de inundații
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.