În atenția sorocenilor care vor să meargă în Ucraina: ori test negativ, ori carantină 14 zile

0
528

  Ucraina actualizează „lista roșie” o dată la 7 zile (vineri) și după evaluările de astăzi, Republica Moldova rămâne în această listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat până vinerea viitoare, cel puțin. 

  Adică, moldovenii care intenționează să meargă sau să tranziteze țara vecină vor fi nevoiți să prezinte rezultatul negativ la testul PCR, iar în lipsa testării În lipsa testării persoanele vor intra în carantină în locuri determinate, timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, „Activ de acasă”, pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr ucrainean.

Pe de altă parte, cetățenii străini, aflându-se în autoizolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului pot efectua testarea COVID-19 (prin metoda PCR) în laboratoarele medicale ucrainene.

Articolul precedentDeținătorii de animale din raionul Soroca pot solicita plăți directe per cap de animal
Articolul următor24.000 de lei pentru construcția drumului de pe strada Bechir
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.