Masca de protecție – cel mai esențial atribut a celor din instituțiile de învățământ

0
117

   Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis, printr-o Hotărâre a sa că, începând cu 1 septembrie, „personalul didactic, nedidactic, studenții și vizitatorii, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, vor fi obligați să poarte măști de protecție în toate spațiile închise din cadrul instituției de învățământ”. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

  Altfel, acest lucru se referă la elevii claselor VI-XII și elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic , dar documentul nu specifică nimic despre purtarea măștilor de către elevii claselor primare.

   Pe de altă parte, intrările și ieșirile grupurilor de elevi sau studenți din instituție vor fi eșalonate cu decalaj de 15-20 de minute, pentru a evita aglomerările.

De asemenea, este specificată diminuarea timpului alocat orelor de curs. Se mai recomandă reducerea numărului de ore petrecute de elevi și studenți în cadrul instituției; amânarea și anularea activităților care îi reunesc pe copii din diferite clase;  organizarea  evenimentelor sportive, culturale, precum și a activităților extrașcolare în perioada cu risc sporit de infectare; organizarea lecțiilor de educație fizică în aer liber, cu excepția condițiilor meteorologice nefavorabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.