Elena Bodnarenco, Tudor Frunză, Constantin Volnițchi, Igor Matei și Efim Zubcu sunt propuși pentru Titlul ”Cetățean de Onoare al Raionului Soroca”

0
1879

În ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Raional Soroca, au fost incluse cinci proiecte de decizie cu privire la acordarea titlului onorific ”Cetățean de Onoare al Raionului Soroca”. Persoanele înaintate sunt Elena Bodnarenco, Tudor Frunză, Constantin Volnițchi, Igor Matei și Efim Zubcu. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a propus două persoane la acest titlu, pe fostul consilier socialist Igor Matei și pe conducătorul postului local de televiziune „Sor-TV”, Constantin Volnițchi.

Maria Derejovscaia, președinta fracțiunii PSRM din consiliu, a menționat în inițiativa sa, printre meritele lui Igor Matei, faptul că este veteran al războiului pentru apărarea Independenței și Integrității Republicii Moldova.

Dosarul celuilalt sorocean înaintat de socialiști pentru titlul onorific, Constantin Volnițchi, nu a fost deocamdată plasat pe site-ul Consiliului Raional Soroca. 

Nici dosarul Elenei Bodnarenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fost primar al municipiului Soroca, ex-consilier municipal și raional, nu este disponibil. Aceasta a fost înaintată de colegul ei din Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Mihail Popovschi, consilier în Consiliul Raional Soroca.

Tudor Frunză este înaintat pentru acest titlu de către Mihai Mâțu, președintele fracțiunii „Pentru Ținut Sorocean”. Domnul Frunză este fost vicepreședinte al Comitetului Executiv Raional Sоrоса, ex-șef al Direcției Asistență Socială și Protecție а Familiei Soroca, fost consilier orășenesc și raional.

La inițiativa Blocului ACUM din Consiliul Raional Soroca, președintele fracțiunii Nichifor Luca, a venit cu o solicitare ca să fie inclus pe ordinea de zi proiectul de decizie cu privire la conferirea Titlului ”Cetățean de Onoare al Raionului Soroca dlui Efim Zubcu”. Efim Zubcu, este fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fost consilier municipal și județean, fiind printre liderii locali ai Mișcării de Eliberare Națională.

Amintim că până acum au fost acordate 55 de titluri de „Cetăţean de Onoare al raionului Soroca”, diferitor personalități originare din raionul Soroca, care au activat în raionul Soroca sau au realizat lucruri remarcabile pentru dezvoltarea ținutului, cu unele excepții. Ultimii doi soroceni care au primit acest titlu onorabil, sunt medicii Eugenia Rezuș și Valeriu Bordian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.