Reprezentanți ai societății civile din Soroca vin cu un apel față de primărie / VIDEO

0
460

Mai mulți reprezentanți ai societății civile din municipiul și raionul Soroca, au venit cu un demers adresat Primăriei Municipiului Soroca în care solicită aprobarea ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025”, elaborat în cadrul Proiectului ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”. 

În textul acesteia se spune:
 Prin prezenta, noi, reprezentanții societății civile din municipiul și raionul Soroca, transmite Primăriei municipiului Soroca, documentul ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025”, elaborat în cadrul Proiectului ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”.
 Recomandăm respectuos, administrației Primăriei municipiului Soroca, să ia act cu prezentul document și să întreprindă toate acțiunile necesare aprobării ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025” de către Consiliul Municipal Soroca.

SOLICITĂM ȘI RECOMANDĂM:
1. Recomandăm respectuos, administrației Primăriei municipiului Soroca, să ia act cu prezentul document și să întreprindă toate acțiunile necesare aprobării ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025” de către Consiliul Municipal Soroca;

2. Să întreprindă toate măsurile necesare pentru a identifica soluțiile cele mai optimale pentru aprobarea ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025” de către Consiliul Municipal Soroca;

3. Să identifice resursele financiare necesare pentru implementarea ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025”;

4. Să solicite sprijin și să implice cât mai larg societatea civilă, în toate procesele decizionale ce țin de aprobarea și implementarea ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025”și să asigure o transparență cât mai mare în acest sens;

”La elaborarea Strategie a fost utilizată metodologia de planificare strategică bazată pe prioritățile naționale de dezvoltare a sectorului, corelate cu prioritățile regionale și în rezultat cu prioritățile locale ale municipiului Soroca. Documentul a fost consultat și elaborat cu implicarea reprezentanților a S.A. ”Regia Apă-Canal Soroca” abilitată cu atribuții în domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare, a instituțiilor sociale şi a sectorului asociativ. Procesul de planificare a fost coordonat de către A.O. ”Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA” care a asigurat promovarea politicilor regionale în domeniu, a asigurat relațiile de colaborare cu părțile implicate pentru sectorul dat” informează CRT DACIA, organizația care a implementat proiectul.

Între timp a venit și răspunsul primăriei, în care se menționează că efortul depus de grupul de lucru la elaborarea strategiei este apreciat de autorități, iar strategia va fi pusă pe ordinea de zi la ședința Consiliului Municipal Soroca din luna septembrie 2021.

Pe lângă elaborarea strategiei, a fost reînnoit echipamentul laboratorului SA “Regia Apă-Canal Soroca”. Menționăm că ”Strategia de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025”, a fost elaborată cu asistența metodologică și financiară în cadrul proiectului ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Proiectului ”Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în scopul actualizării Strategiei de Dezvoltare Social-Economice a municipiului Soroca în sectorul de aprovizionare cu apă și servicii de canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.