Viața la țară departe de cea… din Parlament / VIDEO

0
202

Astăzi a avut loc prima ședință a Parlamentului ales al Republicii Moldova. Deputații proaspăt votați au fost convocați la această ședință festivă de constituire a noii legislaturi. Între timp undeva, departe de Parlament, la zeci și sute de kilometri de legislativ, există parcă o altă Republică Moldova. Una cu grijile și nevoile ei, unde deputații ajung mai des, înainte de alegeri, decât după ele.

Viața la sat are orarul și regulile sale, care nu încape în programul obișnuit de la 8 până la 17, cu o pauză de masă pentru ceai sau cafea. Aceasta se pare că nu poate fi concepută fără păsările și animalele din gospodărie. Chiar dacă în ultimul timp sunt tot mai puțini cei care-și permit să crească o vacă pentru lapte, sau un porc pentru carne.

Și fiindcă alegătorii nu știu când vor da ochi în ochi cu aleșii, aceștia ne-au transmis doleanțele față de parlamentarii noi aleși ai acestui stat. Satele îndepărtate de capitală sunt hârtia de turnesol, care arată dacă și cum, reformele aprobate la Chișinău, ajung să fie implementate în realitate.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.