„ÎNTÂLNIREA MEA CU CARTEA ESTE PARTEA MAI MIEZOASĂ-A VIEȚII MELE”

0
35

Astăzi, 21 iulie Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” Soroca a fost gazda întâlnirii online cu scriitorul Iulian Filip cu genericul „Întâlnirea mea cu cartea este partea mai miezoasă-a vieții mele”./ Dialog cu scriitorul. Evenimentul a fost desfășurat în cadrul ediției a IV-a a Programului Național LecturaCentral, Campania Națională 25 scriitori/cercetători / 25 întâlniri / 25 000 impact.

Cu mare entuziasm ne-am adunat la moara de măcinat cuvinte, a morarului – Iulian Filip, poet, scriitor, dramaturg, folclorist, Institutul de Filologie Română „B.P. Hasdeu”, morărița – Larisa Prisacari, șef serviciu relații cu publicul și custodele acestei întâlniri.

Activitatea literar-artistică a găzduit grupușoare de copii aleși pe sprânceană, iubitori de poezie și de frumos, ce cunosc creația poetului, având nu doar calități declamative, ci și har actoricesc, care s-au încadrat de minune în realizarea întâlnirii la Moara de măcinat Cuvinte, tutelați de enigmaticii bibliotecari din câmpia Sorocii. Surpriza cea mare a fost răspunsul la întrebarea „Unde se află cuibul domnului?”. Nepoțelele hărnicuțe au dat de urmele poetului și l-au servit cu „pâine de la iepuraș” de la Adelina și „colțunași rotunzi-zimțați” de la Mădălina.

Mulțumim domnule, Iulian Filip, că existați! Domnul să vă aibă-n paza Lui și să vă dăruiască sănătate și putere de muncă pentru a ne bucura în continuare cu operele dumneavoastră minunate.

Mulțumim pentru întâlnirea de suflet la toți participanții acestui eveniment de la Soroca. Sper că s-a observat, că „Urmele frumoase” ale lui Iulian Filip sunt peste tot în bibliotecile noastre sorocene.

AUTOR: Larisa PRISACARI,  șef serviciu relații cu publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.